Britų leidinys „Daily Mail“, remdamasis savo gerai informuotais šaltiniais, praneša, jog kultinis Holivudo aktorius, ilgai lauktame „Žvaigždžių karų“ tęsinyje suvaidinęs Han Solą, turėtų susižerti 34 milijonus dolerių. Šią sumą sudarys 25 milijonų JAV dolerių dydžio honoraras ir maždaug 9 milijonai JAV dolerių, kuriuos aktorius gaus kaip procentą nuo filmo surinktų pajamų.

Kitų aktorių, kurie filmavosi dar George'o Lucaso sukurtuose pirmuosiuose filmuose, honorarai kur kas mažesni. Markas Hamillas, suvaidinęs Luke'ą Skywalkerį gaus pusantro milijono dolerių (taip pat – ir procentą nuo filmo platinimo pajamų). Tiek pat uždirbs ir Carrie Fisher, sukūrusi princesės Leia vaidmenį.

Kodėl toks didelis atotrūkis tarp senosios gvardijos aktorių? Juostos kūrėjai aiškina, kad Harrisonas Fordas yra ta pagrindinė grandis, kuri jungia jaunąją ir senąją kartą. „Carrie ir Markas buvo nuostabūs, tačiau filmo kūrėjai galėjo apsieiti ir be jų, ko negalėtum pasakyti apie Harrisoną Fordą“, - leidiniui „Daily Mail“ sakė šaltiniai.

Šalia tokių milijoninių honorarų „Žvaigždžių karų“ naujokų Johno Boyegos (suvaidinusį Finną) ir Daisy Ridley (įkūnijusią Rey) gauti 450 tūkstančių JAV dolerių neatrodo įspūdingai.

O štai naujųjų „Žvaigždžių karų“ režisieriaus J.J. Abramso honoraras gali išversti iš klumpių – jo sąskaita turėtų pasipildyti bemaž 60 milijonų dolerių suma.

Ilgai lauktos juostos „Žvaigždžių karai: jėga bunda“ biudžetas sudarė 220 milijonų JAV dolerių, ir jau per pirmą demonstravimo savaitgalį jis atsipirko – visame pasaulyje buvo surinkti 517 milijonai JAV dolerių. Kino ekspertai mano, kad pirmoji naujosios trilogijos dalis gali iš viso uždirbti 2 milijardus dolerių – tokiu atveju filmas įsiveržtų į visų laikų pelningiausių juostų trejetuką ir atsidurtų šalia fenomenalios komercinės sėkmės sulaukusių „Įsikūnijimo“ ir „Titaniko“.