Apie prezidentą nušovusį Lee Harvey Oswaldą yra parašyta daugybė knygų ir vienas jo biografijos faktas buvo itin plačiai akcentuojamas. Lee Harvey Oswaldas buvo vienas nedaugelio amerikiečių, kurie taip smarkiai susižavėjo komunizmo idėjomis, jog emigravo į Sovietų Sąjungą ir ten prie komunizmo statybų prisidėjo plušėdamas vienoje Minsko gamyklų.

Buvęs Amerikos karinio laivyno jūreivis gana greitai atsikando sovietinės realybės – po pustrečių metų, praleistų Minske, jis grįžo namo. Tiesa, nebe vienas – kartu su jaunute žmona Marina (1961 metais, kuomet Marina Petrakova ištekėjo už Lee Oswaldo, jai buvo tik dvidešimt metų) ir judviejų dukrele. Ją serialuose ir filmuose, pasakojančiuose apie prezidento Johno F. Kennedy nužudymą, įkūnijo kelios Holivudo aktorės.

Su Lee Oswaldu dviejų dukterų susilaukusi moteris po to, kai jos sutuoktinis buvo nužudytas Dalaso naktinio klubo šeimininko Jacko Ruby, grįžti į Sovietų Sąjungą, į kurią savo laiku taip veržėsi Lee Oswaldas, nesiruošė.

Praėjus vos dvejiems metams po sutuoktinio žūties 1963-iaisiais, ji ištekėjo antrą kartą – ją vedė lenktynininkas Kennethas Porteris, kuris prieš tai jau buvo bandęs du kartus sukurti šeimą. Praėjus vos vienuolikai savaičių po vedybų, trečiąją žmoną apkumščiavęs Kennethas Porteris atsidūrė kalėjime, tačiau vėliau pora susitaikė ir iki šiol gyvena kartu. Su juo Lee Oswaldo našlė, iki šiol tikinti savo pirmojo sutuoktinio nekaltumu, susilaukė sūnaus.

Dar prieš keliolika metų ji noriai bendraudavo su žiniasklaida, tačiau vėliau nuo jos atsitvėrė ir dabar itin retai pastebima viešumoje. Paskutinės jos nuotraukos žiniasklaidą pasiekė 2013 metais, kuomet Marina Oswald Porter, kuriai dabar yra 75-eri, buvo pastebėta vaikščiojanti su sutuoktiniu.