Tada, 1977-aisiais, kuomet į pirmąją George'o Lucaso kuriamo filmo dalį buvo investuoti vienuolika milijonų dolerių (tais laikais – pasakiško dydžio suma), netrūko skeptikų, tvirtinusių, jog į „kažkokį kosminį filmą“ investuoti milijonai – tolygu jų išmetimui į balą. Tačiau pirmoji „Star Wars“ dalis ir jos finansiniai rezultatai turėjo išmušti iš balno, kurie patyliukais juokėsi iš George'o Lucaso kuriamų personažų.

Filmas uždirbo sveiku protu sunkiai įsivaizduojamus 775 milijonus dolerių, o kone pusę planetos gyventojų susargdino nepagydoma „Žvaigždžių karų“ liga, nuo kurios štai jau keturiasdešimt metų nerandama priešnuodžių, nors per tą laiką buvo sukurta aibė panašios tematikos juostų.

Kuomet Marką Hamillą pakvietė filmuotis į „Žvaigdžių karus“, filmavimo aikštelėse jau apsitrynusiam jaunuoliui buvo 26 metai. Nežinia kuo vaikiško ir gana naivaus veido jaunuolis sudomino George'ą Lucasą, tačiau Markui Hamillui buvo patikėtas vienas svarbesnių – džedajaus Lucaso Skywalkerio vaidmuo. Ir štai Markas Hamillas ištikimai neša jam patikėtą šviečianti džedajaus kardą jau keturiasdešimt metų – kitąmet jis ir vėl pasirodys į kino ekranus sugrįžusioje „Žvaigždžių karų“ epopėjos aštuntojoje dalyje.

Šiandien tris vaikus auginančiam Markui Hamillai jau yra 65 metai ir jis nė kiek neprimena to vaikino berniukišku veidu, tačiau susiremti su blogiukais visada yra pasiruošęs – kaip kad to reikalauja džedajaus priesaika.