Paaiškėjo, kad kanalo dugne betono statinėje rasto vyro palaikai – banko „Kutuzovskij“ valdybos pirmininko Olego Novoselskio, kuris nuo pat 2005 metų buvo laikomas dingusiu be žinios.

Rusijos žiniasklaida rašo, jog bankininkas tapo savo laikų garsėjusios Aslano Gagijevo gaujos auka. Portalas life.ru, remdamasis savo šaltiniais teisėtvarkos institucijose rašo, jog daugiau nei keturiasdešimties žmonių gaujai, kuri specializavosi užsakomosiose žmogžudystėse, vadovavęs Aslanas Gagijevas ir Olegas Novoselskis ginčijosi dėl žemės sklypų.

Į konfliktą įsivėlusio bankininko laukė žiauri lemtis. Banditai verslininką iki pusės įkišo į statinę su skystu betonu ir laukė, kol šis sustings. Tačiau tuo bankininko kančios nesibaigė – vykdydami gaujos vadovo nurodymą, banditai statinę su joje įbetonuotu bankininku pastatė prieš saulę vienoje Pamaskvės sodyboje.

„O. Novoselkis mirė lėtai ir kankindamasis – statinėje, kuri savaitę stovėjo saulės atokaitoje. Po to, A. Gagijevui įsakius, statinė buvo įmesta į Maskvos kanalą, kur dugne ir pragulėjo dešimt metų“, - portalui life.ru pasakojo šaltiniai.

Šiurpaus nusikaltimo detalės ir bankininko dingimo aplinkybės pradėjo aiškėti tik 2015 metais, kuomet apklausiant vieną A. Gagijevo gaujos narį šis prisipažino, kad su bendrininku, paliepus bosui, į kanalą įmetė statinę su joje įbetonuotu kūnu. Tiesa, tik A. Gagijevas žinojo, kad tai yra O. Novoselskis.

Osetino Aslano Gagijevo, dar vadinamo Džako, gauja susiformavo 2004 metais, joje vieną pagrindinių vaidmenų vaidino A. Gagijevo bendrapavardis Olegas Gagijevas, žinomas kaip Bote (Mažylis), praėjęs kontržvalgybininko mokyklą Pietų Osetijoje. Daugiau nei iš keturiasdešimties žmonų sudaryta gauja savo gretose turėjo ir du milicininkus bei vieną prokuratūros darbuotoją.

Manoma, kad per penkis aktyvius veiklos metus A. Gagijevo, banditams vadovavusio iš Maskvos, gauja įvykdė 60 žmogžudysčių. Buvo žudomi ir kriminaliniai autoritetai, ir verslininkai, ir pareigūnai. Vienas garsiausių gaujos nusikaltimų buvo įvykdytas 2008 metų lapkritį, kuomet šūvių iš snaiperio šautuvo buvo nužudytas Vladikaukazo mero Vitalijus Karajevas.

Rusijai priklausančios Šiaurės Osetijos-Alanijos respublikos sostinės vadovas žinojo, jog į jį gali būti surengtas pasikėsinimas ir net užsisakė Maskvoje pagaminti šarvuotą automobilį. Tačiau vairuotojas, turėjęs sėsti prie šio automobilio vairo ir parvairuoti jį į Vladikaukazą, buvo užmuštas Maskvoje.

Visuomenę sukrėtusi žmogžudystė pagaliau išjudino teisėtvarkos pareigūnus, metusius dideles pajėgas ir galų gale sutriuškinusi gaujas. Kai kuriems jos nariams skirtos laisvės atėmimo bausmės iki gyvos galvos, kai kurie nuteisti kalėti keliolika metų.

Gaujos lyderis A. Gagijevas yra sulaikytas Austrijos pareigūnų, tačiau su Rusija dėl ekstradicijos kol kas dar nesusitarta.