Apie amerikietį Wiltą Chamberlainą, patenkantį į visų laikų garsiausių NBA žaidėjų penkiasdešimtuką, yra girdėję visi krepšinio fanatikai – būtent jam yra pavykę per vienerias NBA rungtynes įmesti 100 taškų (1962 metų kovo 2 dieną Wilto Chamberlaino vedina Filadelfijos „Warriors“ nokautavo Niujorko „Knicks“ ekipą rezultatu 169:147).

Tačiau labiausiai aistras kaitina kitas, lovoje pasiektas, Wilto Chamberlaino rekordas. Nuo pat jo autobiografinės knygos „A View From Above“ pasirodymo 1992 metais įvairiose žiniasklaidos priemonėse nuolat prisimenama jo frazė apie 20 tūkstančių moterų, su kuriomis jam teko permiegoti.

Ši detalė padėjo jam patekti į didžiausių planetos pleibojų sąrašus, nors iš tikro „20 tūkstančių moterų sąrašą“ šiandien būtų galima vertinti kaip viešųjų ryšių triuką.

Ar Wiltas Chamberlainas, užkietėjęs viengungis, nors teoriškai būtų galėjęs permiegoti su tokia įspūdinga moterų armija? Žinoma - ir tai nepaisant to fakto, kad paauglystėje būsimoji krepšinio žvaigždė buvo labai drovus berniukas. Remiantis jo draugų prisiminimais, vidurinę mokyklą jis turėjo baigti būdamas dar skaistus – nebuvo jokių ženklų, kad Wiltas Chamberlainas kažkam rodė dėmesį ar asistavo.

Tačiau kuomet Wiltas Chamberlainas tapo krepšinio komandos „Harlem Globetrotters“ komandos nariu jis pamažu tapo tuo, kuris, kaip pastebėjo jo teisininkas Seymouras Goldbergas „vietoje pašto ženklų kolekcionavo moteris“.

Nesunku suskaičiuoti, kad jei Wiltas Chamberlainas savo kazanovos karjerą būtų pradėjęs 22 metų ir kiekvieną dieną būtų permiegojęs su dviem moterimis (pasakojama, kad krepšininkas mėgdavo užsiimti seksu su dviem, o kartais ir daugiau moterų), dar nė nesulaukęs penkiasdešimties būtų pasiekęs mitais ir legendomis apipintą „20 000 moterų sąrašą“. Rekordo šalininkai tvirtina, kad turtingas, dėmesio nestokojantis krepšininkas iš tiesų galėjo permiegoti su tokiu įspūdingu skaičiumi moterų, mat, nors sportininko tvarkaraštis ir buvo įtemptas, jis galėjo pasigirti puikia ištverme ir fizine forma, leidusia jam išdarinėti stebuklus krepšinio, o vėliau ir tinklinio aikštelėje. Ir, žinoma, lovoje.

Tačiau iš tiesų „lovos rekordas“ gimė po to, kai jo bičiulis Rodas Roddewigas, užfiksavo, kad kartą krepšininkas savo prabangiuose apartamentuose per 10 dienų linksminosi su 23 skirtingomis merginomis. Vadovaujantis šiuo dideliu, dešimt dienų trukusiu pasilinksminimu, ir buvo sudarytas dvidešimties tūkstančių moterų sąrašas: vienai dienai tenkantis meilužių kiekis buvo sumažintas, nubraukti keli jaunystės metai – štai taip Wiltas Chamberlainas tapo visų laikų krepšininku-kazanova nr.1

Prieš pat savo mirtį 1999-aisiais kultinis krepšininkas, pelnęs ir legendinio meilužio vardą, apgailestavo, kad tada, leisdamas savo autobiografiją, paleido į pasaulį legendą, įrašiusią jo vardą į didžiausių planetos mergišių sąrašą: „Turiu nuvilti visus tuos vyrukus, kurie mano jog miegoti su tūkstančiais skirtingų moterų yra puiku. Iš savo gyvenimo patirties galiu pasakyti: viena moteris turi tūkstančius būdų suteikti malonumą“.