Sergejaus Zanino sukurtas žaidimas, kuriame žaidėjas gali susipažinti su balzamavimo procesu ir pats prisidėti prie socialistinės revoliucijos vado kūno balzamavimo, platinamas nuo šių metų sausio mėnesio ir kainuoja kiek daugiau nei 3 eurus.

Leninas – didis Spalio revoliucijos, įvykusios Rusijoje 1917 m., lyderis. Nuo jo mirties praėjo beveik šimtas metų, tačiau dar ir dabar jo kūną saugomas Maskvos mauzoliejuje. Ir kitų pasaulio valstybių lyderių kūnai buvo balzamuoti, tačiau ne kiekviena šalis gali sau tą leisti. Balzamavimas – labai brangus ir sudėtingas procesas. Iš pradžių už tai teks sumokėti milijoną dolerių, o vėliau už jo priežiūrą teks mokėti keletą šimtų tūkstančių dolerių kiekvienais metais. Šiandien kai kuriuose šalyse pageidavimą būti balzamuoti po mirties yra pareiškę kriminaliniai lyderiai, taip vadinami kriminalinių klanų tėvai. Mūsų žaidime jūs galėsite susipažinti su balzamavimo procesu ir net patys tiesiogiai dalyvausite šiame paslaptingame procese“, - teigiama žaidimo aprašyme.

„Rusijos komunistų“ Krasnodaro krašto skyriaus sekretorius Michailas Abramianas neslėpė pasipiktinimo. „Jūs tik pagalvokite: politiniai nekrofilai, išdrįsę sukurti tokią niekšybę, suteikia galimybę tyčiotis ne tik iš Lenino kūno, tačiau ir į visų tų milijonų žmonių, kuriems brangi žmogiškiausio žmogaus atmintis, jausmų“, - M.Abramianą cituoja Rusijos žiniasklaida.

Krasnodaro krašto komunistą piktina, kad žaidimą įsigiję žaidėjai gali „išimti Lenino vidaus organus, supjaustyti jo kūną chirurginiais įrankiais, atlikti makiažą, pripildyti jo kūną kažkokiais abejotinais skysčiais“.

M.Abramianas tvirtina, jog jei žaidimas nebus užblokuotas, Kubanės komunistai sukurs savo žaidimą: „Kiekvienas norintysis galės pripaišyti ragus ir kiaulės nosį visai plejadai kruvinųjų Amerikos prezidentų – ir Lincolnui, ir Kennedy, kurių gerbėjai Rusijoje išdrįso sukurti bjaurius žaidimus su amžiams išsaugoto didžiojo Lenino kūnu“.