Mokslininkai apklausė 458 18-29 metų vaikinus bei vyrus ir išsiaiškino, jog beveik 50 procentų jų nors kartą per mėnesį mylėdamiesi su savo partnerėmis apsimetė, jog patyrė orgazmą.

Mokslininkų išvados byloja, jog dauguma imituotų orgazmų yra susijusių su sekso metu nutikusiomis problemomis – pavyzdžiui, vyro jaudulys galėjo dingti išvydus neskustas partnerės pažastis šiai nusimetus marškinėlius. Ne taip jau retai koją pakišdavo alkoholis – nepaisant stangrios erekcijos, vyrai niekaip negalėdavo ejakuliacija baigti lytinio akto, tad tekdavo imituoti orgazmą. Tyrimo metu jie nurodydavo kad alkoholis sumažindavo jautrumą, be to, į nuo alkoholio apsunkusią galvą lįsdavo įvairiausios seksui netinkamos mintys.

Tačiau jei orgazmo negali pasiekti būdamas blaivus ir mylėdamasis su nepaprastai seksualia partnere, labai gali būti, kad turite ejakuliacijos užlaikymo problemą – ši patalogija būdinga maždaug aštuoniems procentams vyrų.

Šio sutrikimo priežastys dažniausiai slepiasi bendroje sveikatos būklėje, strese arba pernelyg dideliame pomėgyje masturbuotis. Tačiau jei masturbuojatės ne per dažnai, o imituoti orgazmą tenka periodiškai, reikėtų kreiptys į gydytojus ir atlikti atitinkamus tyrimus.