Galvos skausmas po sekso


Tavo kūnas dreba iš susijaudinimo, o galvą skauda. Kovos su galvos skausmu „American Society“ duomenimis, maždaug vienas iš šimto kenčia tokius galvos skausmus po ar sekso metu. Vyrai - dažniau nei moterys.

Kai kuriais atvejais galvos skausmui turi įtakos susijaudinimas, kitais – galvos skausmas atsiranda iš karto orgazmo metu ar netrukus po jo. Viena iš galimų priežasčių: adrenalino išsiskyrimas sekso metu pakelia kraujo spaudimą, kas ir gali sukelti galvos skausmą.
Ką daryti? Užsirašyti pas gydytoją, ypač tuo atveju, jei tie skausmai atsiranda staiga, yra stiprūs ar nuolatiniai. Vis dėlto rimtų priežasčių jaudintis perdaug dėl to nėra, nors kartais tai gali būti rimtesnių problemų pradžia (pavyzdžiui, aneurizma). Jei gydytojai nieko įtartino neaptinka, prieš valandą iki sekso vartok skausmą numalšinančius vaistus.

Depresija po sekso


Po gero sekso turėtum jausti euforiją, ar ne? Tačiau vietoj to tu liūdi visą valandą, netgi jei seksas buvo puikus. Mokslininkai kol kas negali paaiškinti šio fenomeno priežasčių, jis gavo pavadinimą „postkoitalinė disforija“, tačiau „International Journal of Sexual Health“ duomenimis, tai paliečia ir 10% moterų. Šis reiškinys vyrų auditorijoje dar nebuvo tirtas, bet mokslininkai mano, kad stipriąją lytį jis paveikia kiek silpniau nei moteris.

Ką daryti: antidepresantai turi neigiamų šalutinių poveikių, susijusių su seksu, pavyzdžiui, noro sumažėjimas bei vėlyva ejakuliacija. Taigi, geriausia būtų kreiptis į sekso terapeutą. Tikroji priežastis gali būti susijusi su tavo santykiais su partnere, tarkime, konfliktas dėl norimo sekso dažnumo ar kaip jūs elgiatės kitų žmonių akivaizdoje.

Gali išbandyti šį metodą: užsirašyk tris sekso gudrybes, kurias norėtum išbandyti, paprašyk, kad tavo draugė padarytų tą patį. Tuomet pabandykite įgyvendinti bent po vieną punktelį iš kiekvieno sąrašo. Bendri tikslai gali padaryti jus laimingesniais bei patenkintais.

Alergija spermai

Pakilusi temperatūra, nosies gleivinės išskyros ir nevirškinimas gali reikšti gripą arba vadinamąjį poorgazminio sindromo negalavimą. Tavo organizmas spermos baltymus klaidingai palaiko antikūniais, skatindamas tavo organizmo imuninę sistemą kovoti prieš juos.

Alerginė reakcija galima ir moterims, tačiau gerai dokumentuotų atvejų medicinos literatūroje nėra: taip nutinka žymiai rečiau nei aukščiau minėtu atveju.

Ką daryti: sindromą sunku diagnozuoti, nes simptomai atsiranda iš karto arba poros dienų bėgyje. Jei manai, kad tavo simptomų priežastis gali būti seksas, užsirašyk pas alergologą ar imunologą. Gydytojas atliks analizę, tokią pat, kaip ir tiriant alergiją šunims ar žiedadulkėms. „Journal of Sexual Medicine“ duomenimis, priešuždegiminių preparatų vartojimas prieš ir po sekso gali sumažinti šią autoimuninę reakciją.