T. Thwaites sukūrė specialius galūnių protezus, kurie leido jam judėti keturiomis, ir netgi turėjo pritvirtintą dirbtinį skrandį, kad galėtų ganytis atvirose pievose. „Mano tikslas buvo paatostogauti nuo skausmo ir nerimo, kankinančių mus, sąmoningas būtybes, galinčius gailėtis dėl praeities ir jaudintis dėl ateities“, – sakė dizaineris. Jis norėjo patirti „nežmogiško gyvūno“ gyvenimą, kuris, tikėjosi, bus daug „ramesnis ir paprastesnis“ be kasdienio gyvenimo „egzistencinio siaubo“.

Deja, ožkos gyvenimas pasirodė ne toks nerūpestingas kaip buvo tikėtasi. T. Thwaites patyrė, kad nelengva neatsilikti nuo bandos, kuri iš pradžių jo net nepriėmė. „Netoli nuo aukščiausios kalvos viršūnės radau ožkų bandą ir bestebint jas šios nustojo kramtyti ir sužiuro į mane, – sakė jis. – Iš pradžių visiškai nebuvau išsigandęs, tačiau staiga supratau, kad jų ragai yra itin aštrūs.“

Taip pat vyras neturėjo pakankamai laiko, kad spėtų priprasti prie protezų – dirbtinės galūnės perkėlė daug svorio ant jo rankų, todėl kelionės žemyn buvo gana skausmingos. „Spėjau vytis ožkas kokį kilometrą, kol šios migravo žemyn nuo gana akmenuoto kalno, ir tada jos tiesiog paliko mane dulkėse, – sakė jis. – Taigi praleidau likusią dienos dalį mėgindamas pasivyti bandą, kol galiausiai vėl jas radau.“

„Tačiau turiu pasakyti, kad leidimasis žemyn kalnu buvo gąsdinanti patirtis, – pridūrė. – Jaučiausi taip, tarsi neturėčiau jokių rankų, kuriomis galėčiau apsiginti nuo krintančių akmenų.“ Taip pat jam buvo per daug šalta ir lietinga, kad galėtų praleisti naktis kartu su ožkomis lauke, todėl T. Thwaites kartu su komanda kasnakt įsikurdavo stovyklą. Galiausiai jis vis dėlto priprato prie rutinos ir užbaigė kelionę tris dienas keliaudamas kartu su banda, o kitas tris dienas – kaip vieniša ožka.

Pagrindinis šio keisto projekto tikslas – išsiaiškinti, ar ateityje žmonės galėtų padidinti savo fizines galias naudodamiesi technologijomis. „Posthumanizmo, transhumanizmo technologijos ir panašūs dalykai – tai galimybė žmonėms išpildyti savo aistras kurios, manau, nebūtinai turi būti itin protingos“, -svarsto dizaineris.

T. Thwaites planuoja surengti šio projekto nuotraukų parodą Londone šį rugsėjį. Taip pat jis šiuo metu rašo knygą „Goatman: How I Took a Holiday from Being Human“, kurioje kalba apie savo patirtį.

Jeigu netyčia ir tu panorėtum patirti ožkos gyvenimą, tačiau neįsivaizduoji, kaip pasigaminti protezus, rekomenduojame daug patogesnę alternatyvą – „Ožkos simuliavimo“ kompiuterinį žaidimą.

Eksperimento nuotraukas galima pamatyti čia.