Vykdant tyrimą buvo naudojamasi per 18 metų surinkta statistika. Pasirodo, jog vyrai nuo 20 iki 29 metų, kurie ejakuliuoja daugiau nei 21 kartą per mėnesį, turi 19 procentų mažesnę tikimybę susirgti prostatos vėžiu nei tie tyrimo dalyviai, kurie orgazmą per tą patį laiką patirdavo nuo 4 iki 7 kartų.

Vyresnės auditorijos (vyrai nuo 40 iki 49 metų) skaičiai kiek kitokie: tie, kurie per mėnesį ejakuliuodavo 21 kartą ir daugiau, tikimybę susirgti prostatos vėžiu sumažindavo 22 procentais.

Priežastis, siejanti spermos išsiveržimo skaičių ir prostatos vėžį, dar neatskleista, tačiau mokslininkai linkę manyti, jog orgazmas padeda lytinei sistemai išvengti pavojingų infekcijų.

Ejakuliacija išvalo prostatą nuo potencialių auglio vystymosi kaltininkų“, - sako tyrimo autorė, daktarė Jennifer Rider.

Pergyveni dėl to, kad neužteks jėgų, laiko ar noro vos ne kiekvieną dieną mylėtis su drauge, žmona ar partnere? Mokslininkai skuba nuraminti: teigiamą efektą duos ne lytinių aktų, o orgazmų skaičius. Tai idealus būdas malonų dalyką suderinti su naudingu: padidinęs ejakuliacijų skaičių, tu tuo pačiu pasirūpinsi ir savo vyriška sveikata, pažymi vyrų auditorijai skirtas leidinys „Men's Health“, pridurdamas, jog jei esi drovus ir neturi merginos, tau padės masturbacija.