Praplėskite santykių erdvę


Sutuoktiniai, kurių santykiuose išblėso aistra, dažnai yra linkę apriboti vienas kito asmeninę erdvę. Atrodo, kad šių žmonių kasdienybė suplanuota 10 metų į priekį. Jie kartu eina apsipirkti, kartu vedžioja šunį, ruošia vakarienę, o savaitgaliais eina į kiną. Ir į svečius jie eina tik kartu ir tik pas bendrus draugus. O aistra netoleruoja per didelio artumo ir nuspėjamų veiksmų. Suteikite sau ir savo partneriui(-ei) daugiau asmeninės laisvės. Užsiimkite įdomiu hobiu, daugiau laiko praleiskite ne namuose, leiskite sau spontaniškas keliones ir suvokite, kad mylimasis (-oji) taip pat turi teisę į savo asmeninį laiką ir netgi paslaptis.

Žvilgsnis kitu kampu

Per bendrus santuokos metus žmonės įpranta vienas kitą vertinti kokiu nors vienu tam tikru kampu. Ir tik akimirką, kai stebite savo vyrą iš šalies draugų kompanijoje, pavyzdžiui, staiga jis mums pradeda atrodyti visai kitoks. Ir tokie momentai yra labai jaudinantys – tarsi jūs ką tik susipažinote. Stenkitės sukurti kuo daugiau tokių situacijų. Domėkitės savo sutuoktiniu kaip asmenybe, dažniau kalbėkitės abstrakčiomis temomis, stebėkite, kaip su juo kalbasi kito žmonės, ir pamatysite naujai atsiskleidusią partnerio pusę.

Daugiau flirto!

Santuoka kažkodėl labai dažnai žmonių asocijuojama kaip kažkas itin rimto – jokių žaidimų ir išdaigų. Šia tema galima rasti daug anekdotų, kurie iš esmės kalba apie vieną dalyką – žmona aseksuali ir sekso metu galvoja apie nieką kitą kaip tik apie naują šviestuvą. Sugriaukite šį kvailą stereotipą ir įneškite į santykius lengvumo ir flirto. Mes įsitikinę, kad jūsų partneris bus dėkingas, jei vietoje trumposios žinutės su produktų sąrašu atsiųsite jam kokią nors vulgarybę.

Pripažinkite varžovų egzistavimą

Žinoma, santykiuose itin svarbus yra pasitikėjimas vienas kitu. Tačiau kartu mes visi esame gyvi žmonės, todėl netgi būdami santuokoje galime turėti kokių nors simpatijų ar erotinių fantazijų. Partneriui, pavyzdžiui, erotines fantazijas gali sukelti Angelina Jolie ar kaimynė Marytė. Venkite pavydo ir pripažinkite, jog egzistuoja sąlyginiai konkurentai. Viena vertus, tokiu būdu palaikysite savo tonusą, o kita vertus, jūsų akimis partneris bus patrauklesnis.

Neleiskite į savo miegamąjį vaikų

Didelė porų klaida yra ta, kad jos savo santykius vienas su kitu sumaišo su santykiais su vaikais. Taip jos leidžia vaikams miegoti jų lovoje, užeiti į miegamąjį nesibeldžiant ir matyti jų nesutarimus. Be to, daugelis porų pernelyg daug laiko skiria vaikų laisvalaikiui kartu, pamiršdami savo laisvą laiką. Tuo tarpu psichologai seniai nustatė, jog tokios poros, kurios taip leidžia savo laisvalaikį, užaugus vaikams daug dažniau išsiskiria. Priežastis paprasta – jie paprasčiausiai nežino, kaip elgtis vienas kito atžvilgiu. Nedarykite šios klaidos – stenkitės atskirti laiką leidžiamą su vaikais ir laiką su mylimu žmogumi.