Nesvarbu, kokia proga vakar vyko tavo vakarėlis. Šiandien tu turi jaudintis tik dėl vieno dalyko: kaip paslėpti pagirias pačioje netinkamiausioje joms vietoje – darbe. Nors skausmingų pojūčių neatsikratysi, bent jau galėsi juos kontroliuoti, taip pat susitvarkyti taip, kad atrodytum padoriai ir kad bosas nesuprastų, kaip jautiesi iš tikrųjų.

Išgerk rytinį kokteilį (su multivitaminais)


Kaip aiškina George‘o Washingtono universiteto (JAV) dermatologijos katedros docentas Adamas Freedmanas, alkoholis virškinamajame trakte sumažina hormono, kuris reguliuoja, kiek inkstai išlaiko vandenį, gamybą. Dėl šios priežasties, kai geri alkoholį, pradedi dažnai bėgioti į tualetą, o ryte prabundi su išdžiūvusia burna.

Su šlapimu iš tavo organizmo pasišalina daug vitaminų ir mineralų, kurių praradimą tau reikia kompensuoti, jeigu nori pasijusti geriau. Todėl iš pradžių, kaip pataria Freedmanas, stiklinėje vandens ištirpink miltelius su multivitaminais ir išgerk. Taip savo organizme atstatysi balansą.

Suvalgyk kuklius pusryčius

Pavyzdžiui, sumuštinį su riešutų sviestu ir bananą. Toks maistas padeda inkstams išlaikyti vandenį ir per daug nedirgina skrandžio. Gali išgerti kavos, jeigu paprastai nuo jos pradedi savo dieną, bet ne daugiau vieno puodelio. Vandenį gerk visą rytą. Pasak Freedmano, organizmui visiškai atsigauti prireiks dviejų dienų. Vanduo pagreitins toksinų pasišalinimą ir sumažins nemalonių kvapų tikimybę.

Švariai nusiskusk

„Jeigu nevaikštai apšepęs visą laiką, tau būtina kuo greičiau nusiskusti, nes atėjimas į darbą nesiskutus – tas pats, kaip prisegtas ženkliukas „Nori būti pagiringas? Paklausk manęs, kaip tai padaryti!“, - sako vyrų kirpėjas Pedro Zermeno iš Los Andželo (JAV).

Priklausomai nuo tavo genų, tavo oda po vakarėlių gali atrodyti paraudusi, patinusi, išblyškusi ar skausminga. „Bet kuriuo atveju, taip yra dėl skysčių praradimo. Tau padės teisingas drėkinamasis kremas“, - sako Freedmanas. Pasikonsultuok su vaistininkais, koks kremas tiks tai reakcijai, kurią pademonstravo tavo oda.

Su maišeliais po akimis gali pasielgti šitaip: įdėk du panaudotus arbatos pakelius į šaldiklį 5 minutėms, o tada pridėk juos keletui minučių prie akių. Jeigu akys paraudo, gali panaudoti akių lašus.

Atgaivink burnos kvapą


Kai valaisi dantis, šepetėliu nusivalyk ir liežuvį. Būtent ten veisiasi bakterijos, kurios yra sukelia blogą kvapą iš burnos. Išskalauk burną skalavimo skysčiu, kurio sudėtyje nebūtų alkoholio. O kaip papildomą apsaugą nuo blogo kvapo, Mičigano valstijos universiteto Medicinos centro alternatyviosios medicinos direktorius Markas Mojadas rekomenduoja suvalgyti nesaldaus jogurto. 2012 metais žurnale „International Journal of Oral Science“ publikuotas tyrimas parodė, kad jame esantys probiotikai gali neutralizuoti bakterijas, sukeliančias blogą kvapą iš burnos.

Pasirink tinkamus drabužius

Užsidėk ką nors lengvo ir „kvėpuojančio“, pavyzdžiui, plonas kelnes ir medvilninius marškinėlius, tikrai ne vilnonį kostiumą. Kaip aiškina Freedmanas, alkoholis plečia kraujagysles, šitaip iššaukiant šilumos ir prakaito išsiskyrimą. O prakaitas gali skleisti alkoholio kvapą, nes tavo organizmui reikia juo atsikratyti, taip pat ir per prakaitą. Todėl, kad nesmirdėtum, kaip paprastai smirda pagirių kankinami žmonės, tau reikalingi drabužiai, kurie netrukdys vėsinimosi procesui net ofise.