Tai susiję su tavo kūno paros ritmu, kurį veikia dienos šviesa. Jei nuo pirmadienio iki penktadienio keliesi 7 val. ryte, vakare tavo organizmas pavargsta maždaug tuo pačiu metu. Ir jeigu savaitgaliais sau leisi pamiegoti iki vidurdienio, tavo vidinis laikrodis sutriks ir nukryps 5 valandomis. Sekmadienį vakare nesijausi pavargęs ir vartysiesi lovoje be miego. Galiausiai tu pamiegosi trumpiau ir pirmadienį ryte jausiesi nepailsėjęs.

Anot B. Roane, vidiniui laikrodžiui sugrąžinti į senas vėžes prireikia iki 3 dienų. Todėl problemos gali tęstis iki antradienio ar trečiadienio. Jeigu nori geriau išsimiegoti savaitgaliais, geriau yra gultis anksčiau, o ne keltis vėliau. Taip tavo vidinis laikrodis nesutriks. Be to, nereikia manyti, kad savaitgaliais tau reikia keltis tuo pat metu, kaip ir darbo dienomis. Gali pamiegoti valanda daugiau, teigia Roane. Tai taip pat nesutrikdys tavo paros ritmo.

Dar vienas variantas – miegas dienos metu. Tyrimai parodė, kad jis gali būti toks pat efektyvus kaip ir papildoma valanda nakties miego. Svarbiausia nepamiršti pagrindinių taisyklių: dienos miegui geriausiai tinka laikas tarp 14 ir 16 val. Miegas kitu laiku gali pakenkti nakties miegui. Dienos miego trukmė neturėtų viršyti 30 minučių. Ilgesnis miegas dienos metu vėlgi gali atimti laiką, skirtą miegoti nakčiai, ir tu jausiesi labiau pavargęs, kai atsikelsi pirmadienį ryte.