„Naujausios Mk-48 torpedos valdymo ir kontrolės technologijos galėjo atsirasti iš dalies dėl to, kad „Lockheed Martin“ investavo 10 mln. dolerių į gamybos efektyvumą, įrenginius ir laboratorijas. Viso to tikslas – užtikrinti, kad karinis jūrų laivynas galėtų atremti grėsmes, kylančias pakrantėse ir atviroje jūroje, - sako Tomas Jarbeau, „Lockheed Martin“ M-48 programos direktorius. - Mes savo klientams siūlome penkių dešimtmečių povandeninių sistemų kūrimo patirtį ir sugebėjimą tiekti kompleksines elektronines sistemas laiku bei telpant į biudžetą“.

Korporacija „Lockheed Martin“ naująją Mk-48 versiją išvystė pagal penkerių metų 425 mln. dolerių vertės sutartį, kuri buvo pasirašyta 2011 metais. „Mod 7” patobulinimas gali būti taikomas ne tik naujoms torpedoms, bet ir naudojamas iki naujo standarto tobulinant senesnius ginklus. Pagal sutartį „Lockheed Martin“ per mėnesį kariniam jūrų laivynui pagamins 20 „Mod 7” CBASS komplektus. Kompanija tikisi, kad per artimiausius penkerius metus kariniam jūrų laivynui galės parduoti bent 250 torpedų.

Palyginti su ankstesnėmis Mk-48 versijomis, naujasis modulinis „Mod 7” variantas padidina sonarų veikimo plotą. Jis gali perduoti ir gauti signalą platesnėje dažnių juostoje, be to, pranašumą jam suteikia plačiajuosčio ryšio signalų apdorojimo technikos, kurios gerokai pagerina šio ginklo paieškos, žvalgybos ir atakos efektyvumą. Naujasis ginklas taip pat yra žymiai atsparesnis pažangioms priešų atsakomosioms priemonėms. Bene reikšmingiausia naujovė yra tai, kad „Mod 7” naudoja naujoviškus kompiuterius, todėl šioje versijoje bus lengviau įdiegti programinės įrangos atnaujinimus.

Naujuose torpedos patobulinimuose bus išlaikyti 53,34 cm skersmuo ir 1,5 t svoris su 294 kg sveriančia kovine galvute. Originali šio ginklo versija buvo sukurta praėjusio amžiaus septintame dešimtmetyje ir JAV karinio jūrų laivyno pradėta naudoti 1971 metais. Per daugelį metų Mk-48 buvo tobulinama daug kartų ir išlieka principiniu JAV povandeninių laivų ginklu prieš priešo laivus ir povandeninius laivus. Šį ginklą naudoja ir JAV sąjungininkių kariniai laivynai – įvairias Mk-48 versijas turi Kanados, Australijos, Olandijos ir Brazilijos laivynai.

Artimiausioje ateityje Mk-48 turėtų išlikti pagrindiniu JAV povandeninio laivyno ginklu.