43 metų Dmitrijaus Gumeneckio gyvenimo vingiai primena kino filmą: abiejų Rusijos-Čečėnijos karų dalyvis, teisėtvarkos pareigūnas, epizodinių vaidmenų atlikėjas, pasirodo, potraukį kriminalui jautė ne tik filmavimo aikštelėje – specnazo majoras buvo buvo įsipainiojęs į nešvarius reikalus.

Praėjusiais metais Rusijos visuomenė buvo sukrėsta, sužinojusi apie D. Gumeneckio areštą – jo garaže buvo rasta 280 kilogramų sintetinių narkotikų koncentrato, iš kurio buvo galima pagaminti septyniais tonas narkotikų rinką vis labiau užkariaujančių kvaišalų „spice“. Ekspertų vertinimu, pardavus tokį kiekį narkotikų, narkomafijos pajamos galėjo siekti iki 16 milijardų rublių (per 215 milijonus eurų).

Iš pradžių buvo manoma, kad D. Gumeneckis yra svarbi figūra logistinėje narkotikų saugojimo ir gabenimo grandinėje, tačiau vėliau nustatyta, jog jis tik saugojo žaliavą ir nesiruošė prekiauti narkotikais. „Teismas nustatė, kad D. Gumeneckis „spice“ neplatino, važinėjo senutėliu VAZ-2112 automobiliu, gyveno nuomojamame bute ir apskritai, švelniai tariant, prabangos nedemonstravo, - specnazo majoro-aktoriaus advokato Sureno Avanesianio žodžius cituoja Rusijos žiniasklaida. - Jį į nusikaltimą pastūmėjo sunki finansinė padėtis. Jis pripažino savo kaltę ir labai gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo“.