2006 metais pasirodžiusi italų žurnalisto Roberto Saviano knygą „Gomorrah“ (ji išleista ir lietuvių kalba) tapo tikra sensacija. Ne ką mažesnės sėkmės sulaukė ir režisieriaus Mateo Garrone susukta to paties pavadinimo juosta, pelniusi laurus ne viename kino festivalyje ir pripažinta geriausia kino juosta apie italų mafiją per pastaruosius dešimt metų.

2014 metais vienos Neapolio mafijos šeimos kronika buvo perkelta į dvylikos serijų serialą, ir nors kai kurios siužeto linijos perkeltos iš knygos puslapio, iš esmės tai galime vadinti nauju kūriniu.

Nepabijosime žodžio „šedevras“, norėdami apibūdinti šį serialą, kuriame ryškiomis spalvomis tapomas negailestingas mafijos paveikslas. Netikėti siužeto vingiai, veikėjų charakteriai – taip taip įtraukia, jog nuo serialo pavyksta atsiplėšti tik didžiulėmis valios pastangomis. Čia nėra vietos itališkam humorui, viskas nupiešta tamsiomis spalvomis. Tai iš tiesų šiurpus, negailestingas serialas, tad prieš ryždamiesi jį žiūrėti, įvertinkite savo psichologinį pasiruošimą.

O tiems, kurie susirgo „Gomorrah“ liga – gera žinia: antras sezonas pasirodys jau po pusmečio, 2015 metų spalį.