Sunku patikėti, tačiau iki dešimties metų Mike'as buvo itin minkšto charakterio, visiškai nesugebantis apsiginti vaikas, nuolat tapdavęs savo bendraamžių patyčių auka. Tačiau kartą, kai vienos mažamečių gaujos lyderis iš jo rankų išplėšė mylimą balandį ir nusuko jam galvą, Mike'o viduje per akimirką viskas apsivertė aukštyn kojomis – gaujos lyderis buvo žiauriai sumuštas, ir nuo tos akimirkos į berniuką buvo žiūrima jau visai kitaip.

Muštynės padėjo jam išpopuliarėti, tačiau gyvenimo dugnas artėjo sulig kiekviena diena: smulkūs nusikaltimai, sunkiai auklėjamų vaikų kolonijos. Kartą jam eilinį kartą atsidūrus tokioje įstaigoje, Mike'ui teko akis į akį susidurti su čia atvykusiu legendiniu boksininku Muhammadu Ali. Susitikimas su sunkiai auklėjamų vaikų aplankyti atvykusia sporto žvaigžde berniukui paliko didelį įspūdį – būtent tada jis pirmą kartą pagalvojo, jog norėtų tapti boksininku.

Kitu žmogumi, padėjusiam jam ištrūkti iš dugno, tapo specialiosios sunkiai auklėjamų vaikų mokyklos, kur mokėsi Mike'as, bokso treneris Bobby Stewartas, anksti pastebėjęs, kad paauglys pasižymi didžiule fizine jėga ir paskatinęs Mike'ą atsiduoti boksui.

Žingsnis po žingsnio vaikinas iš Niujorko geto tapo ringo karaliumi, per savo dvidešimt metų trukusią profesionalo karjerą pelnęs daugybę titulų, iš 58 kovų laimėjęs 50, susižėręs milijonus ir prisidaręs sau daugybę. problemų.

Mike'ui Tysonui teko tris kartus sėsti į kalėjimą: už išprievartavimą (jis buvo nuteistas šešeriems metams, tačiau po trejų atsėdėtų metų buvo paleistas į laisvę), už žmonių, kurių vairuojamas automobilis atsitrenkė į jo vairuojamą transporto priemonę, sumušimą (ant gultų teko praleisti pusketvirto mėnesio) ir už automobilio vairavimą prisirijus narkotikų (para arešto).

Ir nors atrodo kad visuomenė nuo „blogojo Mike'o“ turėjo nusisukti, nieko panašaus neatsitiko. Tris kartus vedęs, aštuonių vaikų tėvas (viena dukrelė mirė, kai jai buvo vos ketveri metukai) ir šiandien šmėžuoja įvairiuose renginiuose, filmuojasi televizijos šou bei kino juostose ir net tapo lietuvių repo grupės „Pompa“ dainos „2mblas” herojumi.