Likus dešimčiai minučių iki pratęsimo pabaigos pilnutėlis Berlyno stadionas suūžė, išvydęs kaip Zinedine'as Zidane'as, po nepavykusios atakos, apsikeičia replikomis su jį prižiūrėjusiu Marco Materazzi, o paskui galva smogia jam į krūtinės ląstą, taip nokautuodamas savo varžovą.

Iki šiol manoma, kad šis incidentas psichologiškai paveikė Prancūzijos rinktinę, ir tai atsiliepė mušant vienuolikos metrų baudinius.

Po varžybų įvairūs specialistai pateikė bent keliasdešimt versijų, kokie Marco Materazzi žodžiai taip galėjo įsiutinti Z. Zidane'ą, jog jis, nepaisydamas, kad tai buvo paskutinės jo karjeros rungtynės, ryžosi tokiam poelgiui. Viena jų skelbia, kad italas Z.Zidane'ą pavadino „motinos-prostitutės sūnumi“, kita – kad Marco Materazzi prancūzui palinkėjo „baisios mirties tau ir tavo šeimai“ (Z.Zidane'o motina tuo metu kaip tik gulėjo ligoninėje), dar kita, kad Z. Zidane'as, emigrantų iš Alžyro sūnus, buvo pavadintas „purvinu teroristu“.

Tačiau viena realiausių versijų yra ta, kad po to, kai Marco Materrazi Zinedine'a Zidane'ą prilaikė už marškinėlių, pyktelėjęs prancūzas sakė, jog šiuos atiduosiąs italui po mačo, o ne dabar. Marco Materazzi į tai esą atsakęs, jog „mieliau pasirinkčiau tavo seserį-kekšę“.

Kiek atvėsus aistroms Marco Materrazi net išleido knygą su 249 frazėmis, kurias, esą jis galėjo pasakyti Zinedine'ui Zidane'ui, tačiau taip niekada ir neprisipažino, ką tiksliai pasakė prancūzui.

Nuo didžiojo futbolo skandalo prabėgus dešimtmečiui, italas prisipažino, kad jo žodžiai buvo kvailystė. „Tačiau tokios reakcijos aš nenusipelniau. Neapolio, Milano ar Paryžiaus gatvėse galima išgirsti ir stipresnius išsireiškimus. Mano pasakyti žodžiai lietė jo seserį, o ne motiną, kaip kad rašė kai kurios žiniasklaidos priemonės. Mano motina mirė, kai man buvo penkiolika metų, todėl aš jokiu būdų nebūčiau įžeidęs jo mamos“, - interviu, duodame sporto kanalui ESPN, sakė Marco Materazzi.