Užtaisytas ginklas buvo rastas tikrinant keleivių bagažą Los Andželo tarptautiniame oro uoste – krepšio, kuriame rastas ginklas, savininkas buvo sulaikytas. Policijos pareigūnai sulaikė ir jo bendrakeleivį, kuriam, tyrėjų duomenimis, ir priklausė rastas ginklas. Šis įtariamasis ir buvo dešimties vaikų tėvas Coolio.

Prieš septynerius metus reperis jau turėjo nemalonumų su teisėtvarkos pareigūnais. 2009 metais jis taip pat buvo sulaikytas Los Andželo tarptautiniame oro uoste (tame pačiame, kuriame prieš pradėdamas reperio karjerą dirbo apsaugos darbuotoju), kuomet jo bagaže buvo rasta kokaino. Teisme jis pripažino savo kaltę ir tai jam padėjo išvengti kalėjimo, tiesa, Coolo turėjo įveikti pusantrų metų trukusią reablitaciją nuo narkotikų priklausomybės.

Coolio įrašytas kūrinys „Gangsta's Paradise“ 1996 metais ypač išpopuliarėjo ir pelnė reperiui visą eilę apdovanojimų. Ir nors reperis vėliau išleido dar kelis albumus, filmavosi įvairiose kino juostose, didesnio populiarumo nepasiekė, apie ką byloja ir jo turimo turto vertė, siekianti vos 100 tūkstančių JAV dolerių.