Naminio maisto entuziasto ir populiarėjančio receptų blogo šeimininkas Tadas Ustinavičius šį kartą siūlo pasimėgauti jautienos ir „Guiness“ alaus troškiniu su virtinukais.

Šiaip aš visada įtariai žiūriu į maisto gardinimus alumi, marinavimus majoneze ir acto garinimą. Tačiau, kaip sakoma, pabandyti reikia, o ir alus ne visai alus. Ir ką, – aš buvau teisus: gavosi labai neįtikėtinai skanu!

Imam kilogramą jautienos sprandinės, supjaustome 3-4 cm dydžio gabaliukais. Smulkiai supjaustome gabaliuką riebios rūkytos šoninės, metame ją į puodą ir kepame, kol lašinukai ištirps.

Spirgučius išgraibome, o į pasilikusius karštus taukus metame jautieną. Apkepame iš visų pusių. Jautieną ištraukiame. Į tą patį puodą įpilame šiek tiek aliejaus ir jame pakepame du smulkintus svogūnus, kelis supjaustytus saliero stiebus. Įdedame kelias sukapotas česnako skilteles ir dar šiek tiek pakepame. Dedam pusę stiklinės pomidorų pastos, pamaišome minutę.

Pilame vieną skardinę „Guinness” alaus, išmaišome ir atgramdome prie puodo prikepusius daržovių bei mėsos likučius.

Sumetame jautieną, pilame porą litrų jautienos sultinio. Įmetame lauro lapą. Įberiame šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų. Uždengę troškiname ant mažos ugnies porą valandų.

Supjaustome dvi dideles morkas ir vieną arba kelias kaliaropes. Metame į puodą ir troškiname dar valandą (arba kol daržovės suminkštės).

Supjaustome kokius 7 šampinionus. Metame juos į troškinį ir verdame dar 20 min.

Tuo metu pasigaminame virtinukus: pusantros stiklinės miltų sumaišome su ketvirčiu šaukštelio kepimo miltelių. Įberiame šaukštelį česnakų miltelių, du valgomuosius šaukštus sviesto, bei pusę stiklinės tarkuoto „Čedario” sūrio. Įpilame nepilną stiklinę pieno. Pagardiname žolelėmis – petražolėmis ir krapais.
Tešlą gerai išmaišome. Iš jos formuojame nedidelius rutuliukus (jie paskui labai stipriai padidės). Rutuliukus dedame į troškinį ir uždengę verdame apie pusę valandos.

Pateikiame su cikorijų salotomis. Skanaus!