Štai paimkime 28 metų vyro atvejį. Jis nusprendė, kad būtų puiku apriboti kraujo patekimą į penį pasitelkus plastikinį butelį. Turbūt nujaučiate, kuo tai baigėsi.

Kaip pasakojama leidinyje „Indian Journal of Surgery“, butelis įstrigo, „užsmaugė“ jo varpą ir sukėlė distalinę edemą – organe staiga prisikaupė kraujo, dėl ko jis padidėjo dvigubai lyginant su įprastu dydžiu susijaudinimo būsenoje. Nežinia, ar šis atvejis turėjo ilgalaikius padarinius sveikatai, mat pacientas buvo pernelyg drovus, kad išleistas iš ligoninės galėtų atsakinėti į gydytojų klausimus.

Prisižaidė

Po dviejų dienų trukusio vėmimo, karščiavimo, kapšelių patinimo ir raumenų skausmo 29 metų vyras pagaliau ryžosi pasirodyti gydytojui. Šis nustatė diagnozę „Fournier gangrena“. Tai retai pasitaikantis atvejis, kai traumuoti kapšelių audiniai užsikrečia įvairiais mikroorganizmais. Priežastis? Jis masturbavosi taip dažnai, kad keliose penio vietose nutrynė odą ir per jas pateko infekcija. Jam buvo skirtas gydymas antibiotikais ir kelios odos audinių atkūrimo operacijos, kad nukentėjęs penis būtų apsaugotas nuo patogeninių bakterijų.

Lūžis

Nors paprastai tai asocijuojasi su pasiutusiu seksu, vienas didelis tyrimas, publikuotas žurnale „Trauma and Acute Care Surgery“ parodė, kad įprastiniam seksui tenka tik 19 procentų visų penio lūžių atvejų. Įspūdinga jų dalis – 60 procentų – nutinka masturbuojantis. Kaip manai, kokia labiausiai paplitusi priežastis? Kaip teigiama tyrime, tai „sąmoningas lenkimas ir deformavimas“. Trumpiau tariant, vaikinai pernelyg stipriai suspaudžia savo organą ir taip jį lenkia, kad plyšta akytkūniai (cilindro formos vamzdeliai, kurie erekcijos metu prisipildo kraujo). Kaip pažymi tyrimo autoriai, vidinis kraujo išsiliejimas bei daugybiniai tokio lūžio padariniai gali lemti penio funkcijos sutrikdymą, nors paprastai penio lūžis pagydomas be komplikacijų.

Kokteilių plakiklis

Masturbavimosi metu penis lūžta ne visada dėl itin energingų rankos judesių. Kelių tyrimų, kurie buvo išspausdinti leidinyje „Canadian Urological Association Journal“, duomenimis, daugelis penį susilaužiusių vyrų pakenkė jam masturbuodamiesi prie vairo. Tiksliau, staigiai stabdant, peniu buvo trenktasi į vairą ar prietaisų skydelį. Taip pat minimi atvejai, kai penis lūžo atsitrenkus į dušo sienelę ar kokteilių plakiklį (nors detalės smulkiai neaprašomos, akivaizdu, kad buvo siekta baigti į talpą).

Svetimkūniai

Nevertėtų mėginti į penį ką nors kišti. Kažkam tai akivaizdu, tačiau traumatologinių skyrių duomenimis, bent jau vienam vyrui kilo mintis įkišti į šlaplę elektros laidą ir taip ją stimuliuoti. Kitas aštrių pojūčių mėgėjas taip pažengė į priekį pratimuose su laidu, kad tas apsivijo aplink šlapimo pūslę. Abu vyrai per stebuklą visiškai pasveiko.