Tačiau laidos, kurias žiūrovas išvys antradienį ir trečiadienį, ko gero, ašarą išspaus ir tvirčiausiems vyrukams, mat šios istorijos herojus – dešimt vaikų vienas auginantis našlys.

Kiekvieną dieną V. Kilijonas keliasi su mintimi, kaip reikės pasirūpinti savo dešimčia vaikų. Prieš ketverius metus mirštant žmonai, vyras pažadėjo, jog visą pulką mažų vaikų jis pats vienas užaugins gerais žmonėmis. Vis dėlto, tai padaryti ne taip jau paprasta – mažakalbio vyro gyvenime trūksta pinigų, o rutina baigia pasiglemžti visą pozityvumą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Skurdžiai Kėdainių rajone vienkiemyje gyvenančios daugiavaikės šeimos galva iš paskutiniųjų stengiasi aprūpinti vaikus. Vis dėlto ūkio netvarka ir elementariausios buitinės problemos, kaip antai, jog namie nėra nei prausyklos, nei dušo, nei pirties, tiesiog glumina. Deja, papildomų pajamų gauti beveik neįmanoma – V. Kilijonas dirbti tiesiog nespėtų, tad lieka gyventi tik iš valstybės skiriamos pašalpos. Kiekvienam šeimos nariui per savaitę lieka apie 16 eurų.

Nuoširdus tėvas sako, kad nė akimirkos nesigailėjo visą savo gyvenimą paaukojęs savo vaikams. „Turėjau išeiti iš darbo dar tuomet, kai žmona susirgo gimdos kaklelio vėžiu. Po to ir nebegrįžau. Kitos moters nebeturėsiu irgi, nes savo dukroms pažadėjau. Jos būtų labai priešiškai nusiteikusios”, - pasakojo V. Kilijonas.

Pirmą kartą po žmonos mirties daugiavaikės šeimos galva turi galimybę pailsėti ir išvykti atostogoms. Deja, savaitei palikti Kėdainių rajone esantį vienkiemį, gyvulius ir prie nuolatinio tėviško rūpesčio pripratusius vaikus iš tiesų nelengva. Vyras tikina, kad jau seniai negalvojo apie save bei savo norus ir kažin, ar tai dar sugebės.

Vis dėlto jį ūkyje visai savaitei pavaduoti ryžosi gerai žinoma aerobikos pradininkė J. Bartaškienė, kuri įsitikinusi kad net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis negalima pasinerti į rutiną, todėl tokią netekčių sužalotą šeima būtina ištraukti iš nuobodybės gniaužtų. Kaip jai seksis, išvys „Išgyvenk, jei gali“ laidos žiūrovai.