Tyrimo metu žmonės, kurių KMI buvo didesnis nei 25, surinko maždaug 15 proc. mažiau balų atminties testuose nei tie, kurių KMI buvo normalus (mažesnis nei 25).

Tyrėjai nėra tikri, kodėl taip yra, tačiau jie turi keletą versijų.

Didesnė riebalų masė veikia jūsų insulino kiekį organizme. Per daug riebalų pakelia šio hormono lygį, o tai daro neigiamą įtaką signalų siuntimui tarp jūsų smegenų neuronų.

Visgi, egzistuoja ir kita versija. Visai realu, kad ne viršsvoris sukelia smegenų problemas, o atvirkščiai – prasta atmintis lemia jūsų viršsvorį.

Pavyzdžiui, jei valgėte savo vakarienę į ją nesikoncentruodami, tarkim jus blaškė televizorius arba telefonas, didelis šansas, kad kai valgysite kitą kartą, jūs persivalgysite.

Taigi, jums reikia padaryti savo patiekalus įsimintinesnius.

„Kuo geriau atsiminsite, ką valgėte, tuo sotesni jausitės vėliau“, - sakė tyrimo autorė dr. Lucy Cheke.

Todėl nesigėdykite dėti savo maisto nuotraukas į „Instagram‘ą“. Kiti tyrimai rodo, kad patiekalų fotografavimas suteikė naudos dietos besilaikantiems žmonėms, nes jie geriau įvertino patiekalo maistinę vertę.

Bet yra ir gerų naujienų. Jeigu dabar turite kelis papildomus kilogramus, tai nereiškia, kad jūsų protas yra pasmerktas.

„Tyrimai rodo, kad kognityvinės problemos dingsta po svorio numetimo, taigi tai greičiausiai veikia ir atmintį“, - sakė L. Cheke.