Skandalas įsiplieskė po to, kai į kadrą pateko ant dešiniojo bicepso ištatuiruotas lotyniškas žodis „dux“. Iš jo buvo išvestas itališkasis „duce“, (lyderis), kurį sau mėgo priskirti Italijos fašistų vadovas Benito Mussolini, valdęs šalį iki 1943 metų, o 1945-aisiais pakartas Italijos komunistų.

Savo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų neslepiantis futbolininkas (2005 metais jis sukėlė nemažą skandalą, kai fašistiniu rankos gestu pasveikino Romos „Lazio“ sirgalius) laidą vesdavo apsivilkęs švarką ir pasirišęs kaklaraištį.

Šis Paolo di Canio gestas 2005 metais sukėlė didelį skandalą. Vida Press nuotr.

Bet šį kartą jam koją pakišo karšti orai ir tai, kad laida buvo filmuojama gatvėje - Paolo di Canio tradicinį kostiumą šį kartą pakeitė trumparankoviais marškinėliais, kurie ir atidengė daug triukšmo sukėlusią tatuiruotę.

Kilus didžiulei nepasitenkinimo bangai televizijos kanalo vadovybė nutraukė kontraktą su Paolo di Canio ir viešai atsiprašė visuomenės.

48 metų Paolo di Canio per savo futbolininko karjerą žaidė Italijos „Lazio“, „Juventus“, „Ternana“, „Napoli“, „A.C.Milan“, škotų „Celtic“, anglų „Sheffield Wednesday“, „West Ham United“ ir „Charlton Athletic“ klubuose.