Ir nors „bondiados“ filmuose Danielas Craigas mėgaujasi visais gyvenimo malonumais, gyvenime ne viskas atrodo taip paprastai – aktorius turi savo mitybos ir treniruočių taisykles, leidžiančias 47 metų vyrui ir dabar pasigirti plokščiu pilvuku, kuomet jo bendraamžiai skundžiasi tiesiog akyse augančiais „alaus pilvais“.

178 centimetrų ūgio aktoriaus svoris svyruoja tarp 81 ir 86 kilogramų, o filmuojantis kultiniu tapusiame „bondiados“ filme „Skyfall“, jo svoris nukrito iki 78 kilogramų. Anatomijos žinovai tvirtina, kad filmuojantis šioje juostoje riebalai sudarė vos 10 procentų aktoriaus kūno masės.

Žvilgtelėkime į aktoriaus mitybos racioną. Per pusryčius superšnipas sudoroja tris kiaušinius ir dvi riekeles skrudintos duonos, o po valandos išgeria baltyminį kokteilį (30 gr. baltymų). Tačiau reikia pažymėti, kad kokteilį Danielas Craigas išgeria tik tada, jei jo laukia fizinis krūvis – užsiėmimai sporto salėje arba filmavimasis.

Jei dienotvarkėje užsiėmimai sporto salėje nėra pažymėti, baltyminį kokteilį pakeičia riešutai ir vaisiai. Per pietus aktorius sukerta 300 gr. vištienos arba mėsos su ryžiais (kuriuos kartais pakeičia keptos bulvytės). Po pietų – ir vėl baltyminis kokteilis (30 gr. baltymų), tačiau nesant sporto užsiėmimams, jis keičiamas riešutais ir jogurtu.

Ir galų gale – vakarienė, kurią sukirsti reikia iki 7 septintos valandos vakaro. Vakarienei pateikiama 300 gr. žuvies arba mėsos su daržovų salotomis (pageidautina – špinatai, brokoliai arba salotos lapai). Taigi, nesunku paskaičiuoti, kad tomis dienomis, kuomet D. Craigas savo kūną ruošdavo fiziniam krūviui, organizmas įsisavindavo 200 gr. baltymų, poilsio dienomis – 140-150 gr.

Tačiau nereikia pamiršti, kad superšnipas taip pat yra žmogus, kurį kojos kartais pačios nuneša į aludę. Ir pats Danielas Craigas neslepia, kad savaitgaliais su draugais mėgsta pasėdėti prie bokalo. Penkios dienos griežtai kontroliuojant savo mitybą ir savaitgalį išlenkti keli gėrimo stiklai ar stikliukai – toli gražu nėra pats blogiausias variantas.