Savo išvadas mokslininkai padarė remdamiesi eksperimentu, kuriame dalyvavo vyrai studentai.
Šio eksperimento metu vyrai turėjo įsivaizduoti, kad nori pradėti rimtus santykius su moterimi, arba atvirkščiai – galvoja tik apie flirtą. Jiems buvo duotos potencialių draugių nuotraukos pilnu ūgiu, uždengtos dviem popieriaus lapais. Dalyviai turėjo pakelti šiuos lapus – arba viršutinį, po kuriuo buvo moters veidas, arba apatinį, po kuriuo buvo moters kūnas.

Paaiškėjo, kad 52 procentai jaunų vyrų, kuriuos domino tik flirtas, savo dėmesį koncentravo į moters figūrą. Tuo metu iš tų eksperimento dalyvių, kurie buvo subrendę santuokai ir šeimai, net 68 proc. žiūrėjo į moters veidą.

Tyrėjų nuomone, panašus elgesys gali būti sąlygotas evoliucijos. Remiantis jų iškelta hipoteze, pagal liemenį ir klubus vyras nesąmoningai bando įvertinti moters vaisingumą konkrečiu momentu, o štai pagal veidą – jos reprodukcinį potencialą apskritai.

Panašiame eksperimente dalyvavo ir moterys. Paaiškėjo, kad nepriklausomai nuo to, kokių ketinimų moterys turėjo vyrų atžvilgiu, jos beveik visais atvejais kruopščiai studijuodavo savo potencialaus partnerio veidą.