Netikėtus kadrus aptiko Virdžinijos politechnikos universiteto profesorės Marcellos J. Kelly studentai, keitę biologinėje stotyje prie kalnų ežero įrengtų vaizdo kamerų atminties korteles. Paaiškėjo, kad vyras pateko į dviejų vaizdo kamerų stebėjimo lauką, kiekviena iš jų įamžino po dvidešimt kadrų. Galima spėti, kad nežinomas vyriškis, pamatęs įrengtas vaizdo kameras, nusprendė pajuokauti: nusimetė visus drabužius ir ėmė keturpėsčias šliaužioti.

Pora „padoriausių“ kadrų Marcella J. Kelly paviešino savo paskyroje socialiniame tinkle, kreipdamasi į kolegas: „Na, ar kam nors dar pasitaikė tokių primatų, kurias užfiksavo mūsų miške įrengtos kameros?“ Įdomiausia, jog į jos žinutę atsiliepė keli biologai, pranešę, jog jiems taip pat teko susidurti su panašiais „primatais“.

Kalnų ežero apylinkėse esančioj biologinėje stotyje yra įrengta 20 vaizdo stebėjimo kamerų, skirtų fiksuoti laukinių gyvūnų – lūšių, elnių, lokių ir kojotų gyvenimą laukinėje gamtoje.

Tačiau keturpėsčia šliaužiojančio nuogo vyriškio vaizdelis neprilygsta tiems kadrams, kuriuos prieš ketverius metus įamžino viename Austrijos miške įrengta kamera. Jos stebėjimo lauke atsidūrė austrų politikas, gamtoje nusprendęs pasimėgauti sekso malonumais. Kadrai publikuoti nebuvo, politiko tapatybė taip pat nebuvo atskleista, tačiau šis incidentas iššaukė audringas diskusijas dėl miškuose įrengtų vaizdo kamerų teisėtumo. Teisės specialistų nuomone, politikas būtų galėjęs išsireikalauti 20 tūkstančių eurų kompensaciją už kišimąsi į privatų gyvenimą.