1976 metais pasirodęs filmas apie Antikristo, įsikūnijusio į Damieną Thorną, sugrįžimą į Žemę, sukrėtė žiūrovus. Pasakojama, kad per filmo premjerą net keliolika žmonių patyrė širdies smūgį, tačiau tai neatbaidė žiūrovų: „The Omen“ biudžetas siekė beveik 3 milijonus dolerių, o prodiuseriams grįžo beveik 61 milijonas dolerių – puikus rezultatas siaubo filmams.

Filme vaidino pirmo ryškumo žvaigždė Gregory Peckas, tačiau žiūrovų žvilgsnius labiausiai traukė simpatiškas tamsiaplaukis berniukas Damienas Thornas, tamsių jėgų globojamas žudikas kūdikio veidu. Kaip turėjo nustebti kino mėgėjai, kuomet po „The Omen“ sėkmės žiniasklaidoje pasipylė pasakojimai apie berniuką iš mažo Anglijos miestelio. Nuotraukose, kuriose šėtono vaiką įkūnijęs Harvey Spenceris Stephensas, pozavo savo namų aplinkoje, į skaitytojus žvelgė šviesiaplaukis berniukas – pasirodo, filmo kūrėjai, siekdami sustiprinti įspūdį, natūralų blondinuką pavertė velnio išpera juodais kaip smala plaukais.

Finansinė „The Omen“ sėkmė paskatino kurti tęsinius, kuriuose bręstantį Damieną Thorną jau vaidino kiti aktoriai. Harvey Spenceris Stephensas, vaikystėje paragavęs kino žvaigždės duonos, profesionaliu aktoriumi netapo, tačiau 2006 metais vėl sugrįžo į „The Omen“ - eiliniame filmo tęsinyje suvaidino epizodinį bulvarinio laikraščio reporterio vaidmenį.

Šiandien 46 metų Harvey Spenceris Stephensas užsiima krovinių pervežimų verslu ir kartais siaubo filmų mėgėjams šypsodamasis pasakoja apie 1976-uosius, kuomet jo suvaidintas Damienas Thornas šiurpino visą pasaulį.