Modernizuotame T-72 įrengti borto ekranai su dinamine apsauga, papildomas bokštelio bortų dinaminės apsaugos komplektas, o taip pat zenitinio kulkosvaidžio įrenginys su nuotoliniu valdymu, leidžiantis šarvų apsaugotam tanko vadui atidengti ugnį į priešininko gyvąją jėgą, o taip pat žemai skraidančius taikinius.

Atnaujinta kovos mašina buvo demonstruojama tos pačios „Uralvagonzavod“ korporacijos sukurtame mobiliajame serviso centre – jis taip pat yra vienas parodos eksponatų. Šiame mobiliajame serviso centre galima atlikti visą spektrą pagrindinių šarvuotos technikos remonto darbų. Pastatyti tokį servisą galima per tris mėnesius.

Pranešama, kad modernizuotu T-72 susidomėjo Azerbaidžano ir Baltarusijos karinės pajėgos.

Tankas T-72 Sovietų Sąjungos, o vėliau Rusijos kariuomenėje eksplotuojamas nuo 1973 metų. Pagrindinis sovietų tankas taip pat buvo eksportuojamas į Varšuvos sutarties šalis (Rumunija, Bulgarija, Lenkija, Vengrija, Čekoslovakija, Albanija, Rytų Vokietija (VDR)), Suomiją, Indiją, Iraną, Iraką ir Siriją. Modifikuoti T-72 pagal licenciją buvo gaminami Jugoslavijoje, Lenkijoje, Čekoslovakijoje ir Indijoje.

Iš viso pagaminta apie 30 tūkstančių T-72.