Kalbos apie šią naują rusų oro kovinę mašiną netyla nuo pat 2010-ųjų, kuomet naikintuvas atliko savo pirmąjį bandomąjį skrydį.

Šį kartą naikintuvo pilotas per kelias minutes trukusį pasirodymą pademonstravo nemažai aukštojo pilotažo figūrų, taip sukeldamas tikrą furorą. Rusijos žiniasklaidos priemonės pažymi, kad PAK FA T-50 pasirodymas prieš kelerius metus toje pačioje parodoje buvo kur kas kuklesnis.

Kol aviacijos mėgėjai grožėjosi penktos kartos naikintuvo pasirodymu, Rusijos žiniasklaidos priemonės citavo šalies oro pajėgų generolo-pulkininko Viktoro Bondarevo žodžius, jog PAK FA T-50 bandomuosiuose skrydžiuose patvirtino savo charakteristikas ir įrodė savo unikalumą.

Serijinė penktosios kartos naikintuvo gamyba turėtų prasidėti 2016 metais, o Rusijos karinės oro pajėgos pilnai sukomplektuotais PAK FA T-50 turėtų pasipildyti 2020 metais.

Kaip įprasta, nors lėktuvas dar nėra visiškai baigtas ir įvairiapusiškai išbandytas, Rusijos žiniasklaidoje netrūksta pompastiškų pareiškimų, jog PAK FA T-50 savo techniniais duomenimis pranoksta amerikiečių šedevrą „Raptor“.

PAK FA T-50 pasirodymą parodoje MAKS-2015 galite stebėti vaizdo įraše nuo 7 min. 40 sek.