Nauja „Karo ir taikos“, sukurto pagal rusų klasiko Levo Tolstojaus, versija sulaukė didžiulio populiarumo – ne tik dėl sumaniai parašyto scenarijaus, tinkamai parinkto aktorių kolektyvo, gana drastiškų, tačiau tikroviškų mūšių ir meilės scenų, bet ir dėl vietų, kuriose buvo filmuojamas serialas.

Oscaras Pearce'as BBC seriale "Karas ir taika"

Nemažai serialo epizodų buvo filmuojama Lietuvoje, tarp jų – ir britus gerokai įaudrinusi nuogų kareivių maudynių scena. Ją „papuošė“ nepilną sekundę visiškai nuogas iš priekio įamžintas britų aktorius Oscaras Pearce'as – 45 metų vyras vaidina teatre, yra sukūręs vaidmenis filmuose „Resident Evil“, „Puffball“ bei „Captain America: The First Avenger“. Panašu, kad epizodinis vaidmuo, kurį Oscaras Pearce'as suvaidino seriale „Karas ir taika“, gali tapti įsimintiniausiu jo karjeroje – žiniasklaida ir socialiniai tinklai tiesiog mirgėjo komentarais apie nuogas maudynes Lietuvoje.

Britus, žinoma, greičiausiai pribloškė ne aktoriaus vyriškas pasididžiavimas, bet tai, kad tokį vaizdelį jie išvydo per BBC. „Pirmą kartą per BBC pamačiau penį“, - socialiniame tinkle rašė vienas žiūrovas, turbūt tiksliausiai atspindėjęs situaciją, kodėl gi kilo toks triukšmas.

Oscaras Pearce'as. Vida Press nuotr.

Tiesa, britai greitai „įjungė“ savo tradicinį aštroką humorą – po nuostabos, kad per nuogybių vengiantį televizijos kanalą jie išvydo aktoriaus penį, sekė siūlymai pakeisti serialo pavadinimą: vietoje „War and Peace“ („Karas ir taika“) pervadinti jį „War and Penis“ („Karas ir penis“).