Josho Miramanto šuolio istoriją galima pavadinti unikalia – 29 metų vyras dirbo informacinių technologijų sektoriuje, savaitgaliais kopinėdavo po uolas, tačiaus nusprendęs siekti aštresnių pojūčių, metė darbą, atvyko į Tailandą ir čia atrado šokinėjimą nuo uolų su parašiutu.

Vos po kelių savaičių jam ir gimė mintis šokti nuo uolos, parašiutą prisitvirtinus tiesiai prie odos. Šią idėją jam įgyvendinti padėjo Tailando Tonsai mieste gyvenantis rusų šuolių su parašiutais instruktorius Stanislavas Aksionovas, kuris ir įvėrė į amerikiečio nugaros odą kablius, prie kurių vėliau buvo pritvirtinti parašiuto diržai.

Šiam rizikingam šuoliui Joshas Miramantas ruošėsi tris savaites, per tą laiką spėjo atlikti 21 šuolį, rašo „Washington Post“.

„Tai buvo tiesiog nuostabu. Visi manęs klausia, ar labai skaudėjo atliekant tokį šuolį, tačiau aš nejaučiau jokio diskomforto. Lyginant su adrenalinu, skausmas yra niekas. Aš buvau taip pakylėtas, jog nieko nejaučiau“, - po sėkmingai pasibaigusio šuolio pasakojo Joshas Miramantas.

Deja, šią vasarą „beiserių“ bendruomenė neapsiėjo be aukų: liepos mėnesio pradžioje Šveicarijos kalnuose laiku neišsiskleidus parašiutui žuvo vienas garsiausių „beiserių“ Jhonathanas Florezas. „Birdmanu“ vadinamam ekstremalui buvo 32 metai.

Žemiau esantį vaizdo siužetą primygitinai rekomenduojame žiūrėti tik pilnamečiams stiprių nervų skaitytojams.