Interviu, duotam leidiniui „Komsomolskaja pravda“, karinę techniką gaminančios korporacijos „Uralvagonzavod“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, generolas Viačeslavas Chalitovas papasakojo, kodėl naujos kartos tankas buvo pavadintas „Armata“.

Pasirodo, Rusijos gynybos ministerijoje yra specialus skyrius, kuris parenka pavadinimus naujiems karinės technikos gaminiams.

„Karinės technikos pavadinimų technologija yra likusi dar nuo sovietinių laikų. Gynybos ministerijoje egzistuoja visas skyrius, kuris galvoja pavadinimus kovinėms mašinoms. Jie seka, kad „vardai“ nesikartotų ir, žinoma, būtų adekvatūs. Pavyzdžiui, kad jie būtų susieti su istorija. Armata – tai senovinė patranka. O dar žodį „Armata“ galima išversti iš tiurkų kalbos: „arm“ - jėga, „ata“ - tėvas. Vadinasi, gauname „tėvų jėgą“ arba „protėvių jėgą“, - Rusijos žiniasklaidai pasakojo V. Chalitovas.

Tačiau rusų tankistams, rodos, kur kas priimtinesnis visiškai kitoks vardas – vis labiau populiarėja alternatyvus „Armata“ vardas – Maša.

Pasirodo, tanke yra įdiegta informacinė sistema, švelniu moterišku balsu pranešanti apie veiksmus, kuriuos reikia atlikti siekiant išvengti techninių sutrikimų – patikrinti alyvos lygį arba papildyti aušinimo skysčio atsargas.

„Ruošiantis pergalės paradui (beje, per šio parado repeticiją „Armata“ užgeso Raudonojoje aikštėje – red.pastaba) mechanikai-vairuotojai šį informacinės sistemos balsą pavadino „Maša“. Jie man taip ir sakė: „Man Maša taip pasakė. Aš su ja nesiginčysiu“, - apie tai, kaip „Armata“ gavo dar vieną, neformalų vardą, pasakojo V. Chalitovas.