Pirmoje reitingo vietoje atsidūrė „kalašnikovas“ - automatas AK-47. Reitingo autoriai pažymi ne tik ginklo konstrukcijos paprastumą ir patikimumą, bet ir tai, jog tai yra labiausiai paplitęs automatinis ginklas visame pasaulyje: nuo pat AK-47 egzistavimo pradžios pasaulyje yra pagaminta per 100 milijonų šių ginklų. Apie šio automato populiarumą liudija ir tokie detalė, jog AK-47 puikuojasi ant Mozambiko vėliavos.

Antrąją vietą sovietų kariuomenės ginkluotėje užėmė tankas T-34. „Turėdamas galingą 76,2 mm kalibro pabūklą, nuožulnius penkių centimetrų storio šarvus (garantuojančius geriausią gynybą nuo balistine trajektorija skriejančių sviedinių), o taip pat plačius vikšrus, jog galėtų judėti per rusišką purvą, T-34 tais laikais pranoko bet kurį vokiečių tanką savo ugnies galia, šarvų apsauga bei manevringumu“, - rašo „The National Interest“ ekspertai. Skaičiuojama, kad Sovietų Sąjungoje buvo pagaminti 84 tūkstančiai šių kovos mašinų.

Trečioji vieta reitinge skirta reaktyvinės artilerijos renginys BM-13, geriau žinomas „Katiušos“ vardu. Pirmosios „Katiušos“, galinčios paleisti keliolikos sviedinių salvę, buvo įrengtos sunkvežimiuose. Kaip ir T-34, „Katiušos“ 1941 metais tapo tikru šoku Vermachto kariams, pažymi „The National Interest“.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė naikintuvas MiG-15, kuris, pasak „The National Interest“, sužėrėjo per karą Korėjoje. Pasak ekspertų, MiG-15 pasižymėjo greičiu, ypatingomis manevravimo galimybėmis ir gera ginkluote – pagal šiuos parametrus jis pranoko pirmuosius amerikiečių reaktyvinius naikintuvus P-80 ir F-84. Tik tada, kai buvo pagaminti „F-86 Sabre”, amerikiečių lakūnai galėjo lygūs su lygias padangėse varžytis su MiG-15.

Amerikiečių sudarytą sovietų kariuomenės pavojingiausių ginklų reitingą užbaigia rankinis prieštankinis granatsvaidis RPG-7, savo žvaigždžių valandos sulaukęs per Vietnamo ir 1973 metų Spalio karą (ketvirtąjį žydų ir arabų ginkluotąjį konfliktą). Granatsvaidis naudojamas ir šiais laikais, tačiau jis labiau tinka apšaudyti lengvai šarvuotas transporto priemones nei šiuolaikinius tankus. Kinų, Irano ir kitų šalių gaminamos RPG-7 kopijos naudojamos praktiškai visuose konfliktuose, vykstančiuose nuo 1960 metų.