1 faktas


Rūkymas gali sutrumpinti penį centimetru. Erekcijai labai svarbu gera kraujo apytaka, o rūkymas užteršia kraujagysles apnašomis ir taip slopina kraujo pratekėjimą į penį. Taigi, jeigu nesirūpini savo plaučiais, bent jau pasigalėk savo draugužio.

2 faktas


Gydytojai gali atauginti odą nudegusiems žmonėms, naudodamiesi po vaikų apipjaustymo likusia penio dalimi – apyvarpe. 

3 faktas


Padidėjusi prostata gali sukelti ir erekcijos disfunkciją, ir priešlaikinę ejakuliaciją. Jeigu patiri kurią nors iš šių problemų, būtinai kreipkis pas gydytoją ir pasitikrink prostatą

4 faktas


Vidutinė vyriško orgazmo trukmė – 6 sekundės. Moterims prireikia 23 sekundžių. Tai reiškia, kad jeigu moterys tikrai siektų lygybės, jos rūpintųsi, kad patirtume keturis orgazmus, kol jos patirtų vieną.

5 faktas


Kiek yra žinoma, seniausiai egzistavusios rūšys su peniais – tai kietais kiautais dengtos būtybės, vadinamos Colymbosathon ecplecticos. Šis pavadinimas, išvertus iš graikų kalbos, reiškia „nuostabus plaukikas su dideliu peniu“.

6 faktas


Apipjaustyta apyvarpė gali būti atkurta. Judinama penio odos dalis yra patraukiama link jo galvutės ir užtvirtinama juostele. Vėliau gydytojai taiko plastikinius žiedus ir svorius. Gali praeiti ne vieneri metai, kol viskas yra vėl padengiama.

7 faktas

Tik vienas vyras iš 400 yra pakankamai lankstus, kad galėtų save pamaloninti oraliniu būdu. 

8 faktas


Yra du penių tipai. Vieni jų išsiplečia ir pailgėja, kai yra erekcijos būsenoje, o kiti dideliais išlieka didžiąją laiko dalį, tačiau nepadidėja erekcijos metu.

9 faktas

Atlikus tarptautinę „Vyrų sveikatos“ apklausą išsiaiškinta, kad 79 procentai vyrų turi pirmojo tipo penius, o 21 procentas – antrojo.

10 faktas

Vokiečių mokslininkai teigia, kad vidutinis lytinis aktas trunka 2 minutes 50 sekundžių, o moterims atrodo, kad jis trunka 5 minutes 30 sekundžių. Ar mes tokie geri ar tokie blogi?

11 faktas


Paaiškėjo, kad dydis – svarbu. Kuo ilgesnis tavo penis, tuo bus efektyvesnis sėklos išstūmimas mylintis su moterimi. Tai išsiaiškino tyrėjai Niujorko valstijos universitete.

12 faktas


Penio, kuriuo džiaugėsi daugelis moterų, savininkas – Tongos karalius Fatefehi, kuris, manoma, atėmė nekaltybę 37800 moterų 1770–1784 metais (po maždaug 7 skaistuoles per dieną). Gera būti karaliumi.

13 faktas
Gali būti, kad gražesnių vyrų sperma yra kokybiškenė. Ispanų tyrėjai rodė moterims vyrų, kurių sperma buvo suskirstyta į gerą, vidutinišką ir prastą, nuotraukas ir prašė pasirinkti gražiausią. Moterys dažniausiai pasirinkdavo kokybiškiausia sperma galinčius pasigirti vyrus.

14 faktas


Ejakuliacijai nereikia galvos smegenų. Šis įsakymas mus pasiekia iš stuburo smegenų. 

15 faktas


Dažniausia penio lūžio priežastis – energingas masturbavimasis. Kartais verta rizikuoti.