Ką daryti?

* Ar apranga turi būti labai oficiali, sužinosite iš kvietimo. Ilgą vakarinę suknelę reikia vilkėti tik tuomet, jei aprangos kodas „Baltasis kaklaraištis“ („White Tie“) arba „Ypač oficialus“ („Ultra Formal“). Tačiau tokios vestuvės vyksta retai.

* Jei vestuvės vyksta dieną atviroje erdvėje, gražiai atrodysite vilkėdamos gėlėtą ar ryškios spalvos suknelę (rožinę, geltoną, mėlyną).

* Jei vestuvės vyksta po 18 val., apsirenkite puošniai, tačiau vasariškai (berankovė suknelė, basutės, švytinti oda).

* Šukuosena tegul būna paprasta, lengva, sutvirtinta plaukų segtukais.

Ko vengti

* Nevilkėkite baltai, kad nebūtumėte supainiota su nuotaka.

* Karštą dieną nevilkėkite trikotažo, neprisidažykite ir nesipuoškite stambiais papuošalais.

* Nesirenkite per daug seksualiai (apnuogintas pilvas, gili iškirptė). Tai šventė, kai turite atrodyti subtiliai.

Nuspręsti, ką apsirengti į vestuves - smagus, bet keblus užsiėmimas. Žinoma, aprangą pasufleruos kvietime parašytas aprangos kodas, tačiau ką iš tiesų reiškia „Juodasis kaklaraištis neprivalomas“ arba „Šventinė apranga“? Ką apsivilkti į oficialias dienos metu vykstančias vestuves? O jei jos švenčiamos paplūdimyje? Štai patarimai ir idėjos, ką vilkėti į skirtingas vestuves.

„Juodasis kaklaraištis neprivalomas“ (Black Tie Optional)

Kvietime parašytas aprangos kodas „Juodasis kaklaraištis, neprivalomas“ gali gerokai sugluminti. Dėvėti prašmatnią suknelę ar ne? Tiktų ši kokteilinės formos suknelė su elegantišku papuošimu. Vestuvės vyksta vasarą, tad ir suknelė turi būti lengva bei ryški.

„Juodasis kaklaraištis“ („Black Tie“) bažnyčiai ir vakarui

„Juodasis kaklaraištis“ ir „santuoka bažnyčioje“ nelabai dera tarpusavyje: vakarinė suknelė be petnešėlių gerai atrodys vakaro šventėje, tačiau bažnyčioje reikia atrodyti kukliau.

Ieškokite pečius pridengiančios suknelės arba suknelės su švarkeliu, kaip nuotraukoje. Švarkelis padės kukliau atrodyti bažnyčioje, o liemenį paryškinti suknelė tiks vakaro puotai.

„Šventinė apranga“ („Festive Attire“)

Jei kvietime parašyta „Šventinė apranga“, ieškokite kokteilinės ar vakarėlių suknelės, kurią būtų smagu vilkėti ir kuri nevaržytų judesių šokant. Ši šilkine kokteilinė suknelė gražiai atrodys šokiu aikštelėje, be to, yra smagios ryškios spalvos.

Jei vestuvės vyksta sode

Vestuvės žydinčiame sode garantuoja, kad vakaras bus malonus ir romantiškas. Tikriausiai norite atrodyti taip pat gražiai, kaip jus supančios gėlės?

Taisyklių, kaip rengtis šiuo atveju, nėra. Tiesiog pasistenkite atrodyti elegantiškai ir ne per daug paprastai. Rinkitės puošnias, ryškias sukneles, tačiau venkite blizgučiais ir karoliukais puoštų apdarų. Vestuvėms sode tiktų ši elegantiška žalios spalvos suknelė. Ar pastebėjote, kad ties liemeniu esančios klostės yra siauresnės nei apačioje? Toks pasiuvimas padeda pabrėžti (arba sukurti) “smėlio laikrodžio” figūrą.

Ką vilkėti, jei esate apvalių formų?

Dar prieš 5-erius metus stambesnės moterys neturėjo kito pasirinkimo, kaip nusipirkti beformį, palapinę primenantį drabužį. Pastaraisiais metais situacija pagerėjo, tačiau rasti gražų ir tinkantį drabužį vis dar nelengva.

Vestuvėse norite atrodyti taip pat nuostabiai ir madingai kaip ir kitos moterys. Ieškokite jūsų figūros tipui tinkančios suknelės, su kuria jaustumėtės gražiai ir patogiai.

Ši JS Boutique suknelė yra puošta raukta V formos iškirpte ir išryškina didelę krūtinę. Nors suknelė pasiūta iš nepretenzingo audinio džersio, ji tiks ir tada, kai reikia vilkėti oficialiai, nes yra ilga, o pečiai puošti blizgiomis detalėmis.

Jei vestuvės vyksta paplūdimyje

Ieškokite lengvos suknelės dienai arba ilgos, elegantiškos, bet atostogomis kvepiančios suknelės vakarui. Ši subtili mėlynos spalvos suknelė yra pakankamai puošni, tačiau pasiūta iš beveik nesiglamžančio džersio. Paplūdimyje jausitės nesuvaržyta ir atsipalaidavusi.
Nepamirškite apsauginio kremo nuo saulės. Pasirūpinkite skraiste, nes gali būti vėjuota.

Ką vilkėti nuotakos mamai?

Nuotakos mama turi išsiskirti iš minios ir jaustis ypatinga (bet neužgožti dukters). Šis dviejų dalių kostiumėlis yra labai stilingas ir pasiūtas iš žvilgančio audinio. Nusiimkite švarkelį, ir šokių aikštelėje galėsite linksmintis kartu su dukters draugais. Ši suknelė tiks ir jaunikio mamai arba svečiui, pakviestam į oficialias vestuves.

Laisvas dieninis stilius („Daytime Casual“)

Atrodykite gaiviai ir vasariškai. Saulėtą dieną puikiai atrodysite vilkėdama iš ryškaus audinio pasiūtą paprastą vasarinę suknelę. Be to, ji patogi ir elegantiška.

„Oficiali“ („Formal“) arba „Puošni“ dieninė („Dressy“) apranga

Jei esate pakviesta į vestuves, kur vyraus šis aprangos kodas, ieškokite suknelės su smagia detale, pavyzdžiui, liemenį puošiančiu kaspinu. Arba pažaiskite spalvomis. Atrodysite pasitempusi ir susitvarkiusi, bet ne kaip susiruošusi į darbą biure. Jei vestuvės vyksta lauke, pabandykite priderinti skrybėlę.

Prabangios „Juodojo kaklaraiščio“ („Black Tie“) vestuvės

Jei esate pakviesta į itin prabangias vestuves, vykstančias, pavyzdžiui, Niujorke, norėsite atrodyti ypač madingai. Ši dramatiška vieną petį tedengianti suknelė užtikrins, kad atrodysite nuostabiai, tačiau neužgošite nuotakos.

weddings.about.com nuotraukos

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)