Vaida Venckutė įsitikinusi, kad Vilniaus Rotušėje vyksianti vestuvių paroda „Išteku.lt“ ideali vieta kalbėti apie šią opią problemą, nes čia susirinks būsimos nuotakos, vestuvių organizatorės. Pasak Vaidos, būtina atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą, paaiškinti žmonėms, kas iš tiesų nutinka gražiai į dangų paleistiems balandžiams.

„Daugelis nesuvokia tikrosios kainos, kurią už gražų reginį sumoka balandžiai. Visi gėrisi užburiančiu į dangų kylančių baltų balandžių vaizdu, tačiau nesusimąsto, kad tas skrydis daugeliui paukščių paskutinis. Didžioji dalis narveliuose augintų balandžių, paleisti į laisvę, neturi jokių galimybių išgyventi. Jų į savo tarpą nepriima pilkieji balandžiai, o patys maitintis jie nemoka. Paukščiai tiesiog miršta iš bado. Ši problema – kur kas opesnė, nei daugelis gali įsivaizduoti“, – sakė Vaida Venckutė.
Vaida Venckutė

Vestuvių organizatorės ir būsimos nuotakos turėtų žinoti, kad išmokyti grįžti balandžiai, paleisti iš rankų, tiesia trajektorija šauna į dangų, o pakilę į orą, iškart sukasi ir skrenda namų link. O pigūs nemokyti paukščiai skrenda bet kaip, dažnai nutūpia netoliese ir ten lieka merdėti. Niekas jų nesusirenka.

„Norėtųsi, kad balandžių verslu užsiimantys balandininkai į savo veiklą pradėtų žiūrėti atsakingiau: kad parduotų arba nuomotų tik tuos balandžius, kurie pajėgūs sugrįžti namo. O tie, kurie savo šventei nuomoja balandžius, turėtų pasidomėti, ar jie tikrai grįš pas šeimininką.“

Rinks aukas beglobiams gyvūnams
 
Visa grožio studijos „WonderTime“ komanda pritaria kilniai Vaidos misijai ginti beglobius gyvūnus. Grožio studijoje nuo pat atidarymo stovi aukų dėžutė, į kurią visi galintys ir norintys meta aukas. Per studijos atidarymą kolektyvas nusprendė atsisakyti gėlių, o joms skirtą sumą paaukoti sergantiems žirgams.

„Nors labai mėgstu gėles, tačiau nepatinka, kai veltui švaistomi pinigai. Su kolegėmis žinojome, kad gėlių gausime labai daug, todėl pasitarėme ir nusprendėme svečių paprašyti gėlėms skirtus pinigus paaukoti nualintiems žirgams gydyti. Ir visi svečiai su malonumu tai padarė. Lygiai taip pat dalyvaudama vestuvių parodoje „Išteku.lt“ prašysiu galinčių ir norinčių paaukoti beglobių gyvūnų gydymo išlaidoms padengti.

Konsultuos būsimas nuotakas grožio klausimais

Vestuvių parodoje „Išteku.lt“ Vaida dalins grožio patarimus būsimoms nuotakoms, skatins jas atkreipti dėmesį į savo odą.

Prieš vestuves makiažo dailininkė būsimoms nuotakoms pataria profilaktiškai apsilankyti pas profesionalius grožio specialistus, pasirūpini veido bei viso kūno oda, nepamiršti naudoti tik gerą, kokybišką produkciją. Gerti daug vandens ir gerai išsimiegoti.

„Kiekviena būsima nuotaka prieš savo vestuves patiria daug streso. Vienoms mažiau, kitoms daugiau, bet visoms tai įtemptas periodas. Todėl tuo metu mažiau dėmesio ir laiko skiria sau: pamiršta gerti vandens, miegą, geras emocijas, poilsį. Ir visa tai atsispindi odoje. Organizuoti vestuves labai sunkus ir atsakingas darbas. Todėl geriausia nepagailėti vieno kito tūkstančio, į pagalbą pasitelkti profesionalius specialistus ir ramiai miegoti naktimis, nei visą laiką nervintis ir išvargusiai tuoktis. Pavargusios, sudirgusios, išsausėjusios veido odos, patamsėjusių ratilų paakiuose joks makiažas nepaslėps. Mano galimybės taip pat ribotos“, – sakė makiažo dailininkė.

Per vestuves tendencijų nereikia vaikytis

Vestuvių parodoje grožio meistrė stengsis paaiškinti moterims, kad nereikia vaikytis naujausių tendencijų ir mados vėjų, pakanka įsiklausyti į save ir pagalvoti, kas tinka.

„Sutinku, naujausias tendencijas reikia sekti ir žinoti, tačiau per vestuves nuotaka turi galvoti tik apie save: kas jai tinka, patinka ir atrodo natūraliai. Kurdama žmogaus įvaizdį, makiažą ar šukuoseną, pirmiausia žiūriu ir galvoju, kas tinka tam žmogui. Niekada nedarau šablonų. Man net neišeitų padaryti identiškos šukuosenos ar makiažo, kad ir pagal naujausias tendencijas.

Į viską reikia žiūrėti iš laiko perspektyvos: jei nuotaka vilkės itin manieringą suknelę, kažin ar po dešimties ar dvidešimties metų žiūrėdama nuotraukas ji bus patenkinta? Lygiai taip pat dėl makiažo ir šukuosenos. Jei pasidarysime makiažą ir šukuosenas pagal naujausias tendencijas, kažin ar po daugelio metų norėsime žiūrėti į savo vestuvines nuotraukas. Ar neatrodysime sau juokingos? Ir tik dėl to, kad viskas buvo padaryta pagal naujausias tendencijas“, – sakė makiažo dailininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)