Senų audinių ir numylėtos baltos spalvos kūrėja neatsisako ir dabar. Šįkart kūrėja pristato berankoves bliuzes sumegztas rankomis iš įvairiausios šviesių atspalvių senos medvilnės. Visos jos kitokios – nerasi nė vienos tokios pat. Urtei Karalaitei būdingas švelnus grubumas niekur nedingsta – plėšytas audinys ir nepaslėpti mazgeliai tampa aiškiu jos braižu.
„Naudoju seną audinį, nes jis turi savo istoriją, kurią imuosi atpasakoti šiandienos tekstu. Naujo kasdien pagaminama nesuvokiamais kiekiais, kalbu ne tik apie audinius. Iš tiesų, mums tiek visiškai nereikia, bet esam nesunkiai įpainiojami į „du už vieno kainą” pinkles. Nepalaikau pirkimo dėl pirkimo, todėl siūlau iš daiktų išsunkti viską iki paskutinio lašo. Be to senas audinys – žymiai minkštesnis ir švelnesnis, jį galima sumegzti.”- aiškina kūrėja.
Nertinių pristatymo fotosesijai ir filmavimui U.Karalaitė ne veltui pasirinko šiuolaikinį šokį – drabužis visiškai laisvas ir nevaržantis, lengvai judantis kartu su lanksčiu šokėjos kūnu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją