Vasarą daug judame, todėl svarbu, kad basutės ar kita avalynė būtų patogi ne tik elegantiškai žygiuoti pajūriu, bet ir ilgiems pasivaikščiojimams, šokiams iki ryto vestuvių pokylyje ar pirkinių maratonui.

Patogu, gražu ir madinga

Platformos yra viena įstabiausių šio sezono tendencijų. Tai puiki išeitis toms, kurios mėgsta aukštakulnius, tačiau nenori kaskart po penkių žingsnių žvalgytis artimiausio suoliuko pailsinti kojas.

Deichmann stilistai šią vasarą pataria rinktis basutes, kurių platformos pagamintos iš netradicinių medžiagų: medžio, kamščio imitacijos, dekoruotas oda, tekstile ar rafijos pluoštu.

Ryškios spalvos ir puošnios platformos – būdingiausi šios vasaros basučių kolekcijų bruožai, todėl drąsiai rinkitės vaiskią raudoną, mėlyną, žalią, geltoną ar purpurinę. Nebijokite ryškių spalvų, nes jas lengvai priderinsite ne tik prie pastelinių ar taip vasarą mėgstamų baltų drabužių, bet ir prie gėlėtų, margų suknelių.

Karaliauja tekstilė

Kuriant stilių šią vasarą svarbų vaidmenį atlieka tekstilė. „Drobės imitacijos, tekstilinės basutės yra tai, ką šiuo metu dažniausiai renkasi avėti mada besidominčios moterys“, – komentuoja stilistai.

Baltos, mėlynos, raudonos ar šių spalvų derinių medžiaginės basutės puikiai dera prie jūrinio stiliaus ansamblių. Dar viena išskirtinė šio sezono tendencija – skirtingų medžiagų derinimas, todėl verta paieškoti medžiaginių basučių su odos elementais, pavyzdžiui, odiniais dirželiais.

Šiemet vyrauja gana paprasti, nesudėtingi basučių modeliai. Nors savo pozicijų vis neužleidžia daugelio pamėgtos gladiatoriaus tipo basutės su daugybe dirželių, dabar sparčiai populiarėja ir klasikinio modelio basutės su vienu užsegamu dirželiu apie kulkšnį.

Nesuklysite laisvalaikiui pasirinkdamos espadriles – išraiškingo kurpaliaus medžiagines basutes buka nosele ir plokščiu padu ar su paaukštinta pakulne, dekoruota rafijos pluoštu ar džiutu (pluoštas, gaminamas iš vienmetės atogrąžose augančios žolės). Nors šį ispaniškos kilmės apavą viduramžiais buvo pamėgę Katalonijos regiono kaimiečiai, šiuo metu espadriles mielai renkasi net Holivudo žvaigždės.

Espadrilės gali būti visiškai uždaros, įsispiriamos, bet vasarą geriau rinktis atviresnes, surišamas ties kulkšnimis. Spalvų gama gali būti pati įvairiausia: nuo klasikinės baltos iki ryškiai raudonos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)