Ko negalima dėvėti apkūnioms moterims

Laikytis griežtos dietos ir alinti save sportu - ne visada išeitis iš susidariusios padėties. Be to, daugumai apvalučių visai patinka jų formos, ir vienintelis jų pageidavimas - kad apranga pabrėžtų privalumus ir paslėptų trūkumus.

Deja, tik nedaug prekės ženklų ir mados namų kuria aprangą apkūnioms moterims. Tačiau nereikia sielotis. Užtenka teisingai sudėlioti akcentus ir pasirinkti tinkamą fasoną, ir figūra taps gundanti bei kone ideali.

Parengėme jums instrukciją, ko reikia vengti renkantis drabužius. Esame tikri, jog su šia instrukcija įsitikinsite, kad jums prieinamų drabužių yra kur kas daugiau, nei atrodė!

Audiniai

Audiniai - pagrindinis kriterijus renkantis drabužius apkūnioms moterims. Būtent audiniai nulemia, kaip gulės drabužis, ar pabrėš figūrą, ar parodys visus jos trūkumus.

Todėl atsisakykite storų ir pernelyg grubių audinių, taip pat reljefinių ir kailinių elementų (moheris, storas trikotažas, stambus mezginys, kailinis dekoras).

Perregimus audinius reikia naudoti labai dozuotai. Apranga iš perregimų audinių pabrėžti tik tai, kuo pasitikite ir kas yra jūsų privalumas (pavyzdžiui, iškirptė, bet ne talija ir klubai).

Anksčiau buvo manoma, kad visi faktūriniai ir blizgūs audiniai (nėriniai, atlasas, etc.) netinka pilnai figūrai, tačiau tai klaida. Jie kaip tik patraukia visą dėmesį į save, svarbiausia - pasirinkti tinkamą modelį. Todėl vilkėkite tokius drabužius drąsiai ir su malonumu.

Spalvos

Manoma, kad balta spalva - didžiausias visų apkūnių moterų priešas. Tačiau yra ne taip. Jei balta apranga pabrėžtumėte vien privalumus, figūra atrodys vizualiai lieknesnė. Nestandartinei figūrai netinka kontrastingos spalvas viename komplekte, vizualiai dalijančiame figūrą į dalis (tarkime, kontrastingas švarkas ir sijonas ar kelnės).

Žinoma, juoda spalva apkūniai figūrai - tai tikras išsigelbėjimas, kuris gali paslėpti trūkumus. Tačiau neverta apsiriboti tik juoda. Sumaniai naudojamos ryškios spalvos taip pat gali padaryti jus lieknesnę. Pavyzdžiui, žydra ir salotinė spalvos vizualiai pailgina figūrą.

Rinkitės spalvas vienspalvės gamos rėmuose, ir ryškesnėmis spalvomis pabrėžkite savo privalumus. Arba komplektui parinkite vieną ryškų elementą, o kiti tegu būna neutralių atspalvių (smėlio, juoda, balta ir kt.).

Raštai

Rinkdamosi drabužius su raštais, visuomet prisiminkite, kad figūros pilnumą dar labiau pabrėš pernelyg smulkūs raštai (pavyzdžiui, smulkios gėlytės ar geometriniai raštai), taip pat horizontalūs dryžiai (net jei jie platūs, jie leidžiami, deja, tik lieknoms).

Pernelyg ryškūs ornamentai (kaip kad gėlių motyvas), kuriuose yra smulkių ir stambių elementų, taip pat dar labiau pastambins figūrą.
Užtat stambūs optiniai raštai, labai aktualūs šį sezoną, neįtikėtinai lieknina.

Apkūniai figūrai tiks drabužiai su stambiais gėlių raštais, taip pat baroko stiliaus gėlėmis.

Kirpimas ir forma

Maišai. Daugelis pilnos figūros savininkių stengiasi savo nereikalingus kilogramus paslėpti po beformiais maišais.
Taip jų figūra tampa dar stambesnė. Atsisakykite maišų, rinkitės pusiau prigludusius, moteriškus siluetus. Patikėkite, jums yra ką demonstruoti!

Pernelyg aptempianti, per mažo dydžio apranga. Tai kitas kraštutinumas, kurio griebiasi apkūnios moterys. Jei aptempsite savo kūną tokiais drabužiais, figūra nuo to lieknesnė netaps. Tiksliau, pasimatys visos klostės, riebaliukai ir kiti trūkumai.

Rinkitės aptemptus drabužius (pavyzdžiui, suknią ar palaidinę) su gudriomis drapiruotėmis. Jos padės „nusilipdyti“ neįtikėtinai gundančią figūrą.

Pernelyg atviro stiliaus drabužiai. Mini sijonai, trumpi šortai ir atviros palaidinės paverčia apkūnias moteris vulgariomis. Jūsų užduotis - drabužiais pabrėžti savo moteriškus linkius. To negali padaryti nei per trumpi drabužiai, nei per gili iškirptė, todėl geriau atsisakykite tokio stiliaus ir rinkitės santūresnį bei elegantiškesnį.

Apranga apkūnioms: siluetas ir kirpimo detalės

Apkūnioms moterims reikėtų vengti drabužių su akcentais į pilvą ir klubus, jei tai yra probleminės zonos, taip pat daiktų, kurie savo kirpimu dar labiau padidintų problemines vietas.

Atsisakykite:

Švarkelių ir megztinių iki talijos
Siaurų švarkelių
Tulpės formos sijonų
Klostuotų ir plačių sijonų
Sijonų ir kelnių su klostėmis ant pilvo
Dekoro elementų, akcentuojančių problemines vietas
Horizontalių siūlių

Avalynė

Rinkdamosi avalynę, atsisakykite modelių su labai smulkiomis, įmantriomis detalėmis (basučių su plonais dirželiais ir pernelyg plonais kulniukais), arba, priešingai, itin masyvios avalynės (su platforma ar storais kulniukais).

Venkite plokščiapadžių (blauzdos atrodys storesnės). Verta atsisakyti ir apavo, kurio ilgis - iki kauliuko, jis pavers jūsų kojas kvadratinėmis.

Kasdieniame gyvenime atiduokite pirmenybę vidutinio dydžio kulniukams, o vakarui rinkitės klasikinius laivelius su ne itin aukštu kulniuku.

Aksesuarai

Apkūnioms moterims nereikėtų rinktis itin mažų ir trumpų papuošalų. Miniatiūriniai žiedai, auskarai ir pakabukai - ne jums. Jie tik pabrėžtų pilnumą.

Ploni diržai nors ir užakcentuotų taliją, tačiau pabrėžtų pilnumą. Todėl jų irgi verta atsisakyti ir rinktis vidutinio platumo diržus.
Pernelyg mažos arba, priešingai, pernelyg didelės rankinės taip pat gali pabrėžti figūros pilnumą. Venkite ir paštininko stiliaus rankinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)