Šiuolaikiniuose, kasdien nešioti tinkamuose rūbuose, atsispindi Renesanso epochos dvasia, fiksuojami tuo laikotarpiu buvę populiarūs siluetai, išskiriamos detalės.

Kolekcijos idėja dizainerei gimė prieš pusmetį. Tuomet ji visai atsitiktinai išvydo gobelenus, kuriuose išausti garsių Renesanso dailininkų darbai.

Dalia Lamauskienė tuomet nusprendė atskleisti šių gobelenų grožį šiuolaikiniuose rūbuose.

„Gimus idėjai, prasidėjo visi techniniai darbai. Kartais net pati susimąstydavau, ar man pavyks iki galo viską įgyvendinti. Gobelenus įkomponuoti taip, kad tai nebūtų vulgaru, kad nebūtų tiesioginis perfrazavimas“, - sakė D. Lamauskienė.

Tokių Renesanso dailininkų kaip Botičelio ar Mikelandželo piešinių fragmentai dizainerės rankose virto sijonu, švarkelio detale ar rankinės akcentu. Ji teigia, jog su savo kolekcija norėjusi atsigręžti į praeitį, neatsisakydama dabarties.

„Rūbus kūriau laisvai, atsipalaidavusiai moteriai. Tokiai, kuri net į darbą eitų su paveikslo gabalėliu“, – teigė dizainerė.

Visus rūbus ji sako siuvusi ne vienkartiniam pademonstravimui ant aukštosios mados podiumo. Juos drąsiai gali nešioti šiuolaikinė moteris, siekdama pasipuošti ar išsiskirti kasdienybėje.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją