Neteisingai pasirinktas toninio kremo atspalvis

Moterį, kuri naudojasi netinkamo atspalvio toniniu kremu, lengva atpažinti minioje: jos apykaklė visuomet išdavikiškai ištepta. Tai reiškia, kad toninį kremą ji tepėsi ir ant kaklo - kad kaklo spalva sutaptų su veido. Prisiminkite: jei makiažo pagrindas keičia veido odos spalvą, vadinasi, pasirinkta neteisinga spalva.

Teisinga spalva turi tiksliai sutapti su odos tono spalva. Norint pasirinkti geriausiai tinkantį atspalvį, reikia patepti šiek tiek priemonės palei smakro liniją, išsklaidyti ir pažvelgti į rezultatą esant natūraliam apšvietimui. Teisinga spalva - ta, kuri neišsiskirs odos fone. Gelsvi atspalviai tinka beveik visiems, skirtingai nuo rožinių. Jei abejojate atspalviu, rinkitės gelsvus tonus.

Kaip pasirinkti teisingą toninio kremo spalvą?

Tai priklauso nuo jūsų kūno spalvos. Auksinė taisyklė: tonas neturi kartoti jūsų veido spalvos. Jei jūsų veido spalva rožinė, venkite rožinio tono ir rinkitės smėlio. Jei oda gelsvoka, rinkitės smėlio-rožinį toną. Pagaliau, jei oda tamsesnė, venkite smėlio spalvos ir rinkitės tamsiai smėlinę ar smėlio-abrikosinę.

Siekiant pasirinkti idealią tono spalvą, reikia iš pradžių išmėginti. Kosmetikos parduotuvėse dažnai matau damas, testuojančias toninį kremą ant vidinės riešo pusės. Tačiau juk tai klaida, kadangi mūsų veidas ne tos spalvos, kaip ranka.

Teptelkite šiek tiek kremo ant smakro, kad pamatytumėte tą efektą, kurį jums suteikia kremas. Jei spalva per tamsi jūsų odai, rezultatas bus dirbtinis, jei per šviesi, jūsų veidas atrodys pavargęs ir išblyškęs.

Kaip teisingai pasirinkti tekstūrą?

Renkamasi taip pat priklausomai nuo odos tipo. Asmeniškai aš renkuosi skystą toną buteliuke, kuris tinka tiek plonai, tiek storesnei odai. Skystą tekstūrą rekomenduoju pirmiausia sausai odai. Biri priemonė turi būti naudojama kaip papildanti skystą toną, leidžianti jį užfiksuoti.

Kaip tepti?

Tik ne pirštais. Kai tepame pirštais, visuomet užtepame per daug, rezultatas nelygus.

Rekomenduoju naudoti kiek sudrėkintą kempinėlę, tepant iš veido centro į išorę. Visai pakanka vos šiek tiek produkto. Viršutinei veido daliai: stabtelime likus dviem centimetrams iki plaukų šaknų ir ištriname pirštų galiukais.

Apatinei veido daliai: sustojame ties pasmakre. Nenaudinga tepti kremu kaklą, taip tepasi apykaklės.

Skaistalai vietoje šešėlių

Siekdamos sutaupyti laiko rytinio makiažo procese, moterys dažnai naudoja skaistalus kaip šešėlius akims. Taip negalima. Rožiniai skaistalai neskirti vokams. Akys atrodys apsiverkusios, o jūs - pavargusi ir išsikamavusi. Jei jums priimtina paprasto makiažo idėja, įsigykite kombinuotą smėlio ar aukso spalvos tonų priemonę „skaistalai-šešėliai“ - ji akimirksniu padės susitvarkyti.

Naudoti šešėlius kasdien naudinga pirmiausia dėl to, kad su jų pagalba galima ištaisyti akių formos trūkumus. Siekiant idealo, reikia teisingai pasirinkti atspalvį. Lengviausia su tuo susidoroti, jei žinai savo spalvinį tipą.

Tačiau ne tik spalvoje esmė. Yra dar keli negudrūs metodai, kurie, pavyzdžiui, padės padidinti mažas akis. Praktiškai bet kokios formos akys atrodys geriau, jei vidinė jų vokų dalis šviesesnė nei išorinė. Tik moterims, kurių akys toliau viena kitos, toks variantas netiks, jis tik pastiprins nemalonų bruožą. Joms reikėtų padaryti atvirkščiai.

Siekiant vizualiai padidinti akis, galima patamsinti išorinį akių kamputį. Tačiau tai netinka damoms giliai įsodintomis akimis. Joms teks šią vietą pašviesinti rožiniais ir smėlio spalvos tonais. Jei akys visiškai mažos, reikia paryškinti apatinį voką.

Jokiais būdais negalima leisti, kad šešėlių kontūras prie išorinio kampo leistųsi žemyn. Dar galima akims suteikti migdolo formą: tam reikia tiksliai nubrėžti plonas linijas nuo viršutinio ir apatinio voko įstrižai viršun.

Tiksli lūpų linija

Naudoti du-tris kartus tamsesnį nei lūpdažis lūpų pieštuką - nemadinga ir nenatūralu. Toks būdas sukuria „rato“ aplink lūpas įspūdį, lyg jūs ką tik išgėrėte puodelį kakavos ir pamiršote nusivalyti lūpas. Natūraliam makiažui rinkitės lūpų pieštuką, kurio atspalvis sutampa su lūpų dažų (arba tonu tamsesnis). Pabrėžkite lūpų liniją po pasitepimo lūpdažiu, bet ne prieš tai. Linijai ištušuoti naudokite specialų teptuką.

Jei jums patinka pabrėžti lūpų liniją, tačiau dar ne iki galo to išmokote, pabandykite pasinaudoti keliomis pagrindinėmis taisyklėmis. Rinkitės šviesaus atspalvio kontūrinį pieštuką.

Geriausia (nepriklausomai nuo lūpų dažų tono) rinktis šviesiausią neutralios spalvos pieštuką. Brėžiant kontūrinę liniją, pieštuką laikyti vertikaliai, liniją brėžti tiksliai. Nespausti pieštuko, brėžti lengvai. Tik po to tepti lūpų dažus.

Per daug lūpų blizgio

Prieš kelerius metus lūpų blizgis kone visai išstūmė iš prekystalių tradicinius lūpų dažus: jį tepti buvo kur kas lengviau ir greičiau, atspalvių daugiau, o lengvas permatomas pagrindas suteikdavo blizgesio net pačiam neutraliausiam įvaizdžiui. Tačiau ir čia moterys sugebėjo perlenkti lazdą. Čia netinka filosofija „kuo daugiau - tuo geriau“. Vienas blizgio sluoksnis - gražu, trys-keturi - vulgaru.

Skirtingai nei dažai, blizgis suteikia lūpoms apimties, tačiau kartu išsaugo jų natūralumą. Todėl jį taip mėgsta jaunos merginos - švelnios spalvos lūpos sukuria jaunumo ir šviežumo įspūdį. Vyresnės moterys taip pat mėgsta šią priemonę, juk ji maskuoja mažas raukšleles ant lūpų.

Kaip pasirinkti lūpų blizgį?

Pagrindinė gero blizgio savybė - tai, kad jo kone nejuntate. Jis neturi palikti smėlio pojūčio ant lūpų. Privalumas - drėkinamųjų komponentų ir vitaminų buvimas blizgio sudėtyje. Ir nors kai kurie kosmetologai tvirtina, kad, nepaisant daugybės drėkinamųjų komponentų, blizgis niekuomet nepakeis visų įmanomų balzamų, kuo daugiau blizgyje vitaminų ir aliejų - tuo geriau jis apsaugo jūsų lūpas.

Blizgius gamina kone visos dekoratyvinės kosmetikos kompanijos. Čia reikėtų orientuotis į savo finansines galimybes ir pasirinkimus.

Kalbant apie spalvą, reikia prisiminti, kad ant jūsų lūpų blizgis žiūrėsis visai kitaip, nei kad ant modelio, juk natūrali lūpų spalva skirtinga.

Ir dar: blizgį reikia atsargiai naudoti moterims, turinčioms putlias plačias lūpas. Joms reikia vengti ryškių atspalvių ir blizgio ant ryškaus lūpdažio, kadangi tai vizualiai padidina lūpas.

„Nupiešti“ antakiai

Antakiai turi būti prižiūrėti ir turėti griežtą formą, tačiau ir čia galima persistengti: paskubomis „nupiešti“ antakiai paverčia veidą karikatūra. Pasirinkite tinkamus pagal spalvą šešėlius ir patepkite antakius ploniausiu aplikatoriumi užaštrintu galiuku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)