Kaip jau įprasta, šiemet čempionate buvo organizuojamos rungtys skirtos ne tik grožio specialistams, kirpėjams ir vizažistams profesionalams, bet ir šių specialybių studentams bei pirmą kartą šalies istorijoje pateiktas naujas nekonkursinis pasiūlymas kirpėjo ir vizažo specialybės mokytojams ir dėstytojams sudalyvauti komandinėse kūrybinėse dirbtuvėse tema „Pavasario žiedai“ bei kirpėjų foto konkurse „Lietuvos metų kirpėjas 2015“.

Džiugu, kad šiemet čempionatas pasižymėjo dar didesne studentų iš profesinių mokyklų bei mokymo centrų gausa, tai tik parodo jaunų žmonių norą mokytis ir tobulėti. Kaip ir praeitais metais, taip ir šiais, čempionatas pritraukė ne tik dalyvius iš visos Lietuvos, bet ir iš kaimyninės Latvijos.

Dvi dienas trukusio čempionato metu įvyko bene dvidešimt įvairiausių rungčių, priklausančių kirpėjų, vizažistų, manikiūristų, stilistų bei blakstienų priaugintojų sekcijoms. Jų dalyviai stengėsi parodyti visą savo talentą bei įdirbį, stengdamiesi patikti ne tik gausiai miniai žiūrovų bet ir kompetentingai komisijai, kuri vertino darbus pagal didžiausios pasaulyje grožio specialistų organizacijos OMC, apjungiančios daugiau kaip 60 valstybių visame pasaulyje, nuostatus.

Šiemet čempionate teisėjavo ne tik Lietuvos grožio meistrai, bet ir pasaulinio garsumo svečiai iš Rusijos: sutuoktiniai Jurijus Ždanovas ir Irina Agrba – daugkartiniai tarptautinių kirpėjų čempionatų dalyviai ir laureatai, nuosavos grožio mokyklos steigėjai, taip pat Farrux Shamuratov - vienas žymiausių ilgų plaukų meistrų Rusijoje.

Šie meistrai atkeliavo neatsitiktinai – Irina ir Jurijus Lietuvoje viešėjo visą savaitę, nes keletą dienų prieš čempionatą KIGSA būstinėje Kaune šie meistrai patirtimi dalinosi seminare kirpėjams „Step by step“, o Farrux čempionato išvakarėse LITEXPO parodų salėje vedė parodomąjį ilgų plaukų šukuosenų seminarą „Dark Velvet“, pritraukusį pilną salę parodos lankytojų.

Taip pat buvo rengiami „Lietuvos metų kirpėjo 2015“ rinkimai, kuriuose meistrai pristatė savo darbų fotografijas. Varžomasi buvo keturiose kategorijose: Moterų ir vyrų madingas įvaizdis, koloristika bei Avant Garde. Darbus vertino tarptautinė 8 asmenų komisija, kurią sudarė pasaulyje gerai žinomi kirpėjai bei grožio specialistai: Joakim Ross (Švedija), Joakim Ross (Švedija), Sean Kasumovič (Slovakija), Jury Zdhanov (Rusija), Irina Agrba (Rusija), Natalija Pavlova (Rusija), Farrux Shamuratov (Rusija), Dmitry Ageev (Rusija).

Be to čempionato metu staigmenų netrūko nei žiūrovams nei patiems dalyviams bei organizatoriams. Pirmąją dieną apdovanojimų ceremoniją atidarė Panevėžio grožio namų „Bellezza“ meistrė Daiva Jankauskaitė, pristačiusi šukuoseną - rekordinio ilgio plaukų kasą.

Meistrė išpildė savo svajonę savo 25 metų profesinio jubiliejaus proga - supynė 7 metrų ir 83 centimetrų kasą iš suklijuotų natūralių plaukų ir pasiekė rekordą, kurį ketinama įrašyti į Lietuvos rekordų knygą.

Na, o antrąją dieną prieš paskelbiant nugalėtojus ir iškilmingai uždarant čempionatą visus sužavėjo profesionali piešimo ant kūno technikos meistrė Margarita Sajeta-Vasilko su pirmą kartą parodyta stulbinančia kolekcija „Vabalai“, kuri nepaliko abejingų.

Čempionate dalyvavo daugybė studentų iš visos Lietuvos profesinių rengimo centrų - Kauno Karaliaus Mindaugo, Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras su ypač gausia savo auklėtinių delegacija, Tauragės profesinio rengimo centras, Šiaulių profesinio rengimo centras, Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla, Klaipėdos siuvimo ir paslaugų mokykla, Alytaus profesinio rengimo centras, VŠĮ Panevėžio profesinio rengimo centras, Marijampolės profesinio rengimo centras, Dieveniškių technologijų ir verslo mokykla, Kauno kolegija, Vilniaus mokykla „Art of Beauty“, Kauno Šv. Ignaco Lojolos kolegija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)