Tai štai, gavau vyriškų (dar ganėtinai naujų) batų porą išmintais ir nusitrynusiais (daugiausia nuo vairavimo) kulnais. Mintis, kad juos reikia nufotografuoti atėjo vėliau, pirmiausia sudariau batų gaivinimo veiksmų planą.

Iš pradžių, nuvaliusi purvą ir nuriebinusi nutrintas vietas spiritu, vandeniui atspariais siūlais sulopiau skyles ir užliejau skaidriais „Moment“ klijais. Į baltą siūlą neinvestavau, nes jo galiausiai nesimatys.

Išvertusi savo gausų medžiagų lobyną, aptikau maždaug panašaus atspalvio odos gabaliuką. Iš pradžių buvau sumaniusi prisiūti lopus, tačiau ties kulnimis jie nebūtų dailiai atrodę. Tad neišvengiamai batus reikėjo guldyti po skalpeliu - aštriu virtuviniu peiliu atplėšiau guminį padą (akimirką suskaudo širdis), šliūkštelėjau klijų, leidau jiems akimirką padžiūti, ir užkišau lopą. Šonus prisiuvau. Jei bandysit, tai darykite tik su specialia adata, skirta odai, ji aštresne galva.

Kadangi siūlo spalva skyrėsi, lopelius nudažiau akrilo dažais. Patikrinus, kaip jie draugauja su vandeniu, teko perdažyti purškiamais aerozoliniais dažais.

Nuvaliau šviesiu tepalu ir - beveik kaip nauji. Šie batai dėvimi ilgiau nei trejus metus, bet kol kas niekas neatlipo, ir galiu pasakyti - plastinė operacija pavyko puikiai!

Gal ir jūs esate kažką atnaujinę ar sukūrę savo rankomis? Pasidalinkite patirtimi bei nuotraukomis, siųskite mums el. paštu: gyvenimas@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)