Tik vėliau sužinojau, kad šito galima išvengti ant viršaus uždėjus laikraštį, kuris po to lengvai nusiplėšia.

Tai štai: anksčiau jau rodžiau odinį švarkelį, kurį šiek tiek patobulinau (FOTO). Iki šiol neturėjau prie jo derančios rankinės. Kadaise sesuo atidavė seną odinį lietpaltį iš minkštos, šiek tiek paglamžytos odos. Ilgą laiką mielasis draugas pragulėjo sandėliuke, bet išmušė ir jo valanda.

Iš paltuko iškirpau du kriaušės formos gabalus. Prie blogosios pusės priklijavau flizeliną, kad oda stangresnė būtų ir išryškėtų jos banguotumas. Susiuvau.

Dekorui nusprendžiau panaudoti odinius kuokelius: iškirpau kvadratėlius, sustandinau juos flizelinu, ištepiau skaidriais „Moment” klijais ir susukau. Kiekvieną kuokelį reikėjo laikyti suspaustą ir gerai išmasažuoti pirštais, kad geriau sukibtų ir neišsivyniotų.

Rankena suformuota iš 3 virvelių. Galai surišti paprasčiausiu mazgu, užkišant ir taip paslepiant palaidus galus.

Atėjo eilė kuokeliams nugulti palei rankinės kraštą.

Išganymo sulaukė ir sena nėriniuota palaidinė, kuri tapo rankinės dekoru. Kadangi nėrinukas buvo išdykęs ir padėtas ant rankinės muistėsi, nusprendžiau jį sutramdyti pilku flizelinu, kuris nuotraukose atrodo lyg būtų baltas (tai ne tiesa!). Ir dėl to, kad standesnis būtų, ir dėl to, kad nėrinio raštas išryškėtų.

Nėrinio kraštas buvo apspuręs, todėl jį padailinau užsiuvusi virvelę.

Galvojau, kurioje vietoje geriausiai tą nėrinį pritvirtinti.

Pagaliau apsisprendžiau ir štai – mano rankinė. Nesu tikra, ar jūsų skoniui tiks, bet prie mano švarkelio tikrai derės.

Sėkmės kuriant!

Ir jei esate ką nors gražaus sukūrę, siųskite mums el. paštu: gyvenimas@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)