Parodoje savo gaminių kolekcijas stenduose ar ant podiumo pristatys didžiausios Lietuvos įmonės: "Alytaus tekstilė", "Audėjas", "Audimas", "Pakaita", "Lelija", "Klasikinė tekstilė", "Kauno Baltija", "Omniteksas" ir kitos.

Pasak parodos rengėjų - Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos ir Lengvosios pramonės centro, vis drąsiau su naujausiomis kolekcijomis pasirodo smulkios ir vidutinės įmonės. Tarp tokių bendrovių - moterišką apatinį trikotažą gaminanti įmonė "Flos veris", moteriškų drabužių kolekcijas kuriančios ir gaminančios įmonės "Auksinė paladė" ir "Stimarus", kailinius drabužius visai šeimai siuvanti - "Roris ir Ko" bei kitos.

Tarptautinė paroda "Baltijos stilius" skirta ne tik pristatyti naujas kolekcijas, bet ir propaguoti tekstilės bei aprangos pramonės prekes prekybininkams ir vartotojams. Teigiama, kad lietuviškų drabužių vartojimas šalyje padidėjo nuo 8,3 proc. 2002 metais iki 20,3 proc. 2004 metais.

Ketvirtadienį penkioms aprangos įmonėms - "Audimas", "Utenos trikotažas", "Lelija", "Lituanika" ir "ECG", parduodančioms daugiausia prekių šalies rinkoje, bus įteiktos nominacijos už didelius produkcijos pardavimus Lietuvos rinkai.

Ne pirmus metus Lietuvos aprangos irt tekstilės įmonių asociacija parodos metu rengia "Jaunųjų dizainerių konkursą", be to, šių metų parodoje bus ir kelios naujovės: "Dizainerių alėja" - specialus parodos sektorius, skirtas dizainerių kolekcijų demonstravimui ir pardavimui, bei projektas "Tekstilės meno galerija", kur bus galima susipažinti su taikomosios ir meninės tekstilės tradicijomis gamybos ypatumais, pasimokyti tekstilės amato subtilybių.

Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedra surengs Mados tendencijų forumą, seminarą apie naujausias mados tendencijas rengia Vilniaus kolegija. Parodos metu taip pat vyks seminaras specialistams "Inovacinių projektų finansavimo galimybės Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės sektoriuje".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją