Idėjos autorius ir režisierius Gediminas Beržinis sako, kad prieš 20 metų sumanytą ir ilgai rengtą konkursą jis nutraukė po feminisčių priekaištų, esą šis renginys žemino moteris: „Dabar nepamenu pavardės kas, bet kalbėjo, rinko parašus, kad konkursas būtų uždraustas".

„Buvo nejauku, kai ant manęs metė kažkokį šešėlį, neva nederamai elgiuosi. Mano sąžinė buvo švari, bet dėl šventos ramybės... Gi pats auginau dukrą, einu atsakingas pareigas ir tiesiog negalėjau leisti rizikuoti savo autoritetu“, - nuoskaudų vis dar nebuvo užmiršęs renginio sumanytojas. Į atnaujintą konkursą jis atvyko, nes buvo pakviestas teisėjauti.

Nuostabiausių kojų konkursą atnaujinti pasiryžo buvusi jo dalyvė Dovilė Gaidamavičienė. Jauna moteris, pati nutarusi renginį ir vesti, teigė nebijanti kritikos, mat grožio šventėje, anot jos, nėra nieko vulgaraus ir nederamo. Dalyvavimas tokiame konkurse nežemino nei jos, nei kitų merginų, todėl Dovilė sako labai atsakingai galinti tvirtinti, kad tai tiesiog linksmas renginys ir tiek: „Galvojau, kad jį reikia atgaivinti, nes kuo daugiau renginių Lietuvoje, tuo linksmiau gyventi ir visi bus geresnės nuotaikos. Atidarom pavasarį!"

Renginio vedėjai pritarė ir dalyvės. Sandra Grafinina, prieš dešimtmetį dalyvavusi konkurse tikino, kad tai buvo pagalba apsisprendžiant, kokią profesiją rinktis. Mergina sako, jog po konkurso suprato, kad jos pasirinkimas - mados sritis, kurioje ji dirba ir šiandien.

Iš 50-ies merginų finaliniame renginyje, vykusiame viename restorane netoli Šeduvos, dalyvavo trylika, o nugalėtoja buvo paskelbta 25 metų Aistė Buivydaitė.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)