Ach, Ispanija, kokie vyrai...

Bolero, bolero... Toreodorai ir menestreliai, artistai ir paprasti ispanai elegantiškai pabrėždavo raumeningą torsą juodomis ar spalvingomis, meistriškai siuvinėtomis liemenėmis. O kai aistringas šokėjas, vilkėdamas tokiu švarkeliu, pradėdavo judinti pečius, moterims užgniauždavo kvapą.

Iš aš noriu trumpo švarkelio!

Šiuolaikiniai dizaineriai ir madų namai („Chanel“, „Gucci“, „Pollini“) labai gerbia bolero, šiuo pavdinimu vadindami trumpą (vos žemiau krūtų) švarkelį ar liemenę. Ir ne veltui – bolero gali elegantiškai užbaigti stilingą įvaizdį ar suteikti šarmo aprangai.

Jie gali būti tiek kostiumo dalis, tiek akcentą suteikianti detalė. Tiesa, dabar madingi bolero pasižymi įvairiausio ilgio ir pločio rankovėmis bei modeliais. Jie gali būti užsegami arba ne, megzti, trikotažiniai ar džinsiniai.

Rizikuokite ir derinkite

Bolero gali idealiai papildyti šventinę suknelę. Efektingai ir drąsiai atrodo bolero – boa ar bolero iš aukso spalvos medžiagos. Tuo pat metu trumpos liemenės ar švarkeliai gali derėti ir prie sportinės ar kasdienės aprangos.

Atsargiau reikėtų elgtis tik su faktūromis: suapvalintas bolero prie džinsų atrodys keistokai, o švarkelis iš džinsinės medžiagos ar odos nederės prie vakarinės aprangos. Prie bolero tinka beveik viskas.
Rinkitės ir derinkite prie jo efektingą ar sportinę avalynę, diržą, akinius nuo saulės, papuošalus ir plaukų aksesuarus. Atrodysite puikiai, jei apsivilkusi vienos spalvos drabužiais pasirinksite kontrastuojančios spalvos bolero.

Būkite atsargios

Prie bolero kategoriškai netiks stori ir platūs megztiniai, klasikinės palaidinės (nemaišykite jų su baltais vyriškais marškiniais, kurie kaip tik tinka šiuo atveju), taip pat guminiai batai ir paplūdimio šlepetės.
Rankines rinkitės pagal savo skonį, tačiau, žinoma, ne pernelyg dideles ar primenančias lagaminą. Aksesuarus galima rinktis įvairius, išskyrus itin ryškius ir stambius, nes bolero pats savaime yra ryški jūsų aprangos detalė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)