„Pradėjome tartis su partneriu dėl didesnių dydžių drabužių gamybos. Tai dar labai ankstyva stadija,“ - rašė jis.

Viena iš trijų Britanijos moterų dėvi 16 (44) dydžio drabužius, tačiau daugelis dizainerių prekių ženklų nekuria apkūnesnėms nei 14 (42) dydžio pirkėjoms.

Daug dizainerių yra sakę, kad kurti drabužius stambesnėms moterims yra sudėtingiau, nes skiriasi jų figūrų tipai.

Dėl šios priežasties pirkėjos renkasi tokius ženklus kaip Marina Rinaldi (Max Mara linija, skirta apkūnesnėms moterims) arba apsiperka ne dizainerių parduotuvėse, pavyzdžiui, „Evans“. Čia galima įsigyti dainininkės Beth Ditto kurtų drabužių. Ji pati vilki 28 (56) dydžio drabužius.

„Harrods“ prekybos centre siūloma speciali „Dizaineriai Plius“ paslauga, skirta apkūnesnėms moterims, norinčioms vilkėti dizainerių kurtus drabužius. Tačiau, kaip pripažįsta „Harrods“, rasti tokių drabužių yra sudėtinga, nes juos brangu gaminti. Be to, prekių ženklai nenori būti siejami su viršsvorio turinčiais klientais.

Panašu, kad su pastarąja problema susidūrė ir R. Duffy, pasakęs, kad daugiau „Twitter“ tinkle nebediskutuos apie didesnius dydžius.

„Daugiau į klausimus nebeatsakinėsime,“ - rašė jis. „Tai liūdina kai kuriuos žmones. Šiandien daugiau nebekalbėkime apie didesnius dydžius.“

Marcas Jacobsas garsėja kaip mados inovatorius. Jis yra sukūręs vaikiškų drabužių liniją „Little Marc Jacobs“ ir vyriškus kvepalus „Bang“.

Kovo mėnesį 46-erių metų dizaineris pristatė kolekciją („Louis Vuitton“), kurią demonstravo moteriškų formų manekenės, tarp jų Elle Macpherson ir Laetitia Casta.

Šiame pristatyme buvo šlovinamas tradicinis moteriškumas, o ne daugeliui manekenių būdinga androgeniška išvaizda.

R. Duffy prasitarė, kad didesnių dydžių drabužių gali tekti palaukti dar metus. Ši linija nebus pristatyta ant podiumo kaip Marco Jacobso kolekcijos dalis.

Jis taip pat teigė, kad šis prekių ženklas praeityje buvo pasiūlęs 46-50 dydžio drabužių, tačiau jie nebuvo gerai perkami, nes trūko reklamos.

„Mes pasiūlysime didesnių drabužių,“ - rašė jis. „Aš su jumis. Tik palaukite, kol grįšiu iš Niujorko. Manau, didesni drabužiai pasirodys po metų.“

Jis taip pat pridėjo: „Aš pats nemažas vyrukas. Mano ūgis - 1.93 cm, svoris - 95 kg. Man nelengva rasti drabužių. Žinoma, galiu jų pasisiūti. Žinau, kaip žmonės jaučiasi. Bandau laikytis dietos, bet…“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją