Gimęs Fort Wayne mieste Indianos valstijoje, B.Blasas persikraustė į Niujorką 1940-aisiais, prieš įstodamas į armiją 1943 m. Sugrįžęs iš tarnybos kariuomenėje B.Blasas pradėjo dirbti Septintojoje Avenju pas Anne Klein ir Maurice Renter ir tik po to, 1970 m. įkūrė savo vardo kompaniją, pavadintą Bill Blass Ltd. 1999 m. šią kompaniją jis pardavė už 50 milijonų JAV dolerių. Be to, naudojantis jo vardu buvo gaminama visa eilė kitų produktų, pradedant šokoladu ir baigiant drabužiais vyrams.

Tačiau tikrasis jo darbas buvo drabužių moterims kūrimas. Coty ir CFDA apdovanojimų laimėtojas Bilas Blasas išsaugojo klasikinę, tačiau lanksčią estetinę liniją. Ar kurdamas raštuotas šifono sukneles su marabu paukščių raštais septyniasdešimtaisiais, ar raudonai juodus nertinius su šilkiniais satino sijonais Reigano valdymo metais, ar trumpus rožinės spalvos dryžuotus ir languotus kostiumėlius vėlyvaisiais devyniasdešimtaisiais, B.Blasas visuomet pasižymėjo puikiu skoniu – tiek pristatydamas dieninius, tiek ir vakarinius drabužius.

1999 m. rugsėjo 16 d. Niujorke Bilas Blasas pristatė paskutinę savo kolekciją, kurią publika palydėjo triukšmingomis ovacijomis. Tai buvo pelnytas atsisveikinimas su tikru amerikietiškosios mados meistru, kuris nusprendė išeiti į pensiją po ilgų darbo metų. Savo gulbės giesmėje B.Blasas pasiūlė visa, kas buvo populiariausia: gėlėtos organzos sukneles be petnešėlių, siuvinėtus megztinius bei sijonus ir tvarkingus juodos bei dramblio kaulo spalvų rafinuotus kostiumus.

Atsisveikinimo kolekcijoje buvo ir linksmų, jaunatviškų akcentų, įskaitant zebro raštų audinio vakarines sukneles, blizgučiais siuvinėtas kelnes bei ryškių raudonos, rožinės bei žalsvai melsvos spalvų sijonus bei palaidines. Tai buvo puikus vieno geriausių šalies dizainerių atsisveikinimas. Nuo 2000-ųjų Bill Blass Mados namams buvo pakviestas kurti dizaineris Larsas Nilsonas (Lars Nilsson).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją